Αρχική σελίδα Παλαιότερα Διάλογος για τη Διατροφική Νοημοσύνη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διάλογος για τη Διατροφική Νοημοσύνη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Είναι δυνατόν, μέσα από τη σωστή χρήση κατάλληλων τροφών, να μπορέσει ο σύγχρονος άνθρωπος να ξαναβρεί τις ισορροπίες του σε σχέση με το φαγητό;
«Διδάσκεται»  η σωστή διατροφή;
Τι είναι η διατροφική νοημοσύνη;


Ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος - διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίων για τη Διατροφική Νοημοσύνη, θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμη περισσότερα επίκαιρα ερωτήματα, στο Καφενείο της Επιστήμης, που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ημέρα Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, στις 19.00, με θέμα: «Η Διατροφική Νοημοσύνη στην Αντιμετώπιση της Πολυφαγίας και της Παχυσαρκίας».

 

Ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας θα παρουσιάσει σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πολυφαγίας και της παχυσαρκίας αξιοποιώντας νεώτερα δεδομένα της βιοχημείας του εγκεφάλου και της νευροβιολογίας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε ζωντανό διάλογο με τον επιστήμονα και – με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Στοφόρου που θα συντονίσει τη συζήτηση - θα μπορέσει να εμπλακεί σε διάλογο και να αναζητήσει απαντήσεις σε ‘καυτά’ ερωτήματα γύρω από τη διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές.

Το Καφενείο της Επιστήμης διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ (www.day-after.gr).

 

Λίγα λόγια για το Καφενείο της Επιστήμης: Ένας Ανοικτός Διάλογος για την Επιστήμη

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Βρετανικό Συμβούλιο, συνεχίζουν και τη φετινή χρονιά μια σειρά ανοιχτών διαλόγων ανάμεσα σε επιστήμονες - ερευνητές και στο ευρύ κοινό, με σύγχρονα θέματα από το πεδίο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα όπως η κοσμολογία, η βιολογική εξέλιξη, η συνείδηση, η οικολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών, της αγωνίας και των προσδοκιών των πολιτών σχετικά με τα μείζονα επιστημονικά θέματα.

Οι συζητήσεις γίνονται πάντα σε ένα ζεστό κλίμα φιλικής ανταλλαγής απόψεων, σε χαλαρό περιβάλλον, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί.

H είσοδος στο Καφενείο της Επιστήμης είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Για να πάρετε μέρος στο Καφενείο της Επιστήμης μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 9469615.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2010