«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος» στο Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης»

Μια ζωηρή παράσταση για παιδιά από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΥΣ με κεντρικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκοπό της να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διδακτικό παραμύθι, στη μαγεία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα Μαγεμένο Δάσος. Εκεί είναι ο τόπος όπου απελευθερώνονται τα ζώα που έχουν μεγαλώσει στην ανθρώπινη αιχμαλωσία. Στο δάσος υπάρχει ένα Ιερό Δέντρο, στο οποίο ζει η Βάγια η κουκουβάγια. Η Βάγια είναι το μόνο ζώο το οποίο έχει γεννηθεί στο Μαγεμένο Δάσος. Όλοι τη θεωρούν σοφή και σέβονται τις απόψεις της.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο Μαγεμένο Δάσος έχουν ξεσπάσει ταραχές. Τα ζώα τσακώνονται μεταξύ τους όλη την ώρα. Ο Μπάμπος το ποντικάκι, επειδή φοβάται πολύ, παίρνει την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της Βάγιας. Η Βάγια ακούει το αίτημα του, το σκέφτεται και βρίσκει τη λύση προκειμένου να σταματήσουν ο πόλεμος και οι ταραχές: να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες!

 

Καλεί στο Ιερό της Δέντρο το Φρανσουά το λιοντάρι, το Φόξυ την αλεπού, το Χόρχε τον παπαγάλο, την Αμαλία την αγελάδα και, φυσικά τον Μπάμπο το ποντικάκι. Εκεί τους πείθει να προβούν σε Ολυμπιακή Εκεχειρία, ούτως ώστε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους εξηγεί τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας το μεγαλείο και τη σπουδαιότητά τους. Ο Φόξυ, η πονηρή αλεπού βρίσκει την ευκαιρία και προτείνει: «όποιος κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια να είναι και ο επόμενος αρχηγός του δάσους»! Ο Φρανσουά, το λιοντάρι και βασιλιάς του δάσους, ξεσηκώνεται, μιας και θεωρεί πως ο τίτλος του αρχηγού του ανήκει ούτως ή άλλως δικαιωματικά, όμως στο τέλος πείθεται πως πρέπει να αποδείξει πως δικαιούται τον τίτλο και…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος ξεκινούν!

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βίβιαν Ιωάννου
Μουσική:     Νίκος Γεωργουσάκης - Κώστας Μαυριδάκης

Σκηνικά:      Γιάννης Κλειδέρης

Κοστούμια:  Χριστίνα Πουλή
                  Δροσιά Σιδεράκη
Παίζουν:      Γιάννης Κλειδέρης
                  Ρενάτα Καπετανάκη
                  Μανόλης Ιμπραημάκης
                  Έλενα Μιχαλάκη
                  Μαρία Βασιλάτου
                  Βίβιαν Ιωάννου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

 

Χώρος:

Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης»

Ιλισίων 21 και Κερασούντος, Ιλίσια,

τηλέφωνο κρατήσεων 2117055107, τηλέφωνο θεάτρου 210 7481695

Ημέρα & ώρα:

κάθε Κυριακή στις 12:00 & 15:00

Εισιτήριο

12 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2010