Αρχική σελίδα Χριστούγεννα στο Σπίτι Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - φτιάξτε τη δική σας σύνθεση!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - φτιάξτε τη δική σας σύνθεση!

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κυριολεκτικά μεταμορφώνει κάθε χρόνο τα σπίτια μας και τα κάνει ίσως πιο όμορφα από ποτέ… Κυριαρχεί φυσικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά σχεδόν σε κάθε γωνιά του σπιτιού (για να μην πούμε και στο μπαλκόνι!) υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη πινελιά, όπως κεράκια και μπιμπελό με χιονανθρωπάκια, Άγιους Βασίληδες, κηροπήγια, γκι, στεφανάκια και ένα σωρό άλλα. Ξέρετε, όμως, ότι μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε τις δικές σας συνθέσεις όπως ακριβώς σας αρέσει και να διακοσμήσετε το σπίτι με το γούστο και τη φαντασία σας; Δείτε πώς!

Τα υλικά σας μπορεί να τα έχετε ήδη στο σπίτι και απλώς να τα συνθέσετε ή να προμηθευτείτε μερικά για συμπλήρωμα, με πολύ μικρό κόστος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: παλιές μπάλες δέντρου, μπιμπελό, κλαδάκια από γκι ή έλατο - αληθινά ή ψεύτικα, κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, κεριά, καλαθάκια, γυάλινα μπολάκια και πολλά άλλα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά, όπως ξυλάκια κανέλας, πορτοκάλια (οι φλούδες τους δίνουν υπέροχο άρωμα), κλαδάκια, άνθη αλεξανδρινού, κ.α.

Εμείς στο παρακάτω παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε ένα καλαθάκι, κορδέλα χοντρή με χρυσόσκονη, ψεύτικα κλαδάκια από δέντρο, μπάλες και ένα κερί. Δείτε παρακάτω βήμα-βήμα πώς φτιάξαμε γρήγορα και εύκολα μια όμορφη χριστουγεννιάτικη σύνθεση!

 

1. Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλα και κολλήστε το γύρω γύρω στο καλαθάκι.

 

2. Κόψτε ακόμη ένα κομμάτι κορδέλα και λυγίστε το όπως στη φωτογραφία. Συρράψτε το για να μείνει σταθερό. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα δεύτερο ίδιο σχέδιο.

3. Κόψτε ένα μικρότερο κομμάτι κορδέλα και σχηματίστε έναν κύλινδρο, που επίσης θα στερεώσετε με συρραπτικό. Στη συνέχεια συρράψτε τα 3 τμήματα που φτιάξατε, για να σχηματίσετε αυτό τον φιόγκο και κολλήστε τον στη μπροστινή όψη του καλαθιού σας.

4. Εάν το καλάθι σας έχει αρκετό βάθος, δεν χρειάζεται να το γεμίσετε εσωτερικά με διακοσμητικά, αρκεί να βάλετε κάτι στον πάτο του για να καλύψετε τον χώρο, όπως χαρτί. Φροντίστε να είναι σταθερό, ιδιαίτερα εάν επάνω του θα βάλετε κερί, για ασφάλεια.

5. Τοποθετήστε στη σύνθεση τα διακοσμητικά στοιχεία σύμφωνα με το γούστο σας.

6. Η χριστουγεννιάτικη σύνθεσή σας είναι έτοιμη!

 

 

Καλή επιτυχία!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2010