Αρχική σελίδα Οικογένεια Σχέσεις

Σχέσεις

Οι μπαμπάδες ωθούν τα μικρά παιδιά στην εξερεύνηση!

Ξέρατε ότι το κλειδί στην περιπέτεια και την εξερεύνηση είναι… ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς είναι αυτός που κυρίως ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους ριψοκίνδυνα βήματα στο άγνωστο και ενισχύει την περιπετειώδη συμπεριφορά τους!

Περισσότερα...

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Μετακόμιση με τα παιδιά

Πολλές οικογένειες κάποια στιγμή χρειάζεται να μετακομίσουν, για διάφορους λόγους. Η αλλαγή σπιτιού και συχνά και περιοχής ή ακόμη και πόλης, είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλη την οικογένεια και φυσικά επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα παιδιά.

Περισσότερα...

Η πρώιμη σχέση του βρέφους με τους γονείς του

Με τη γέννηση ενός μωρού, γεννιέται και μια νέα δυναμική σχέση, αυτή του βρέφους με τους γονείς του. Πώς είναι αυτή η νέα σχέση των γονιών με το νεογέννητο μωρό τους, πόσο ενεργό ρόλο έχει το μωρό και ποιός ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα;

Περισσότερα...

Τι να πω και τι να μην πω στο παιδί μου για την οικονομική κρίση;

Η οικονομική κρίση μας απασχολεί πλέον όλους και έχει μπει σε πολλά σπίτια, επηρεάζοντας τη ζωή και τη διάθεση πολλών οικογενειών. Έτσι, ακόμη και τα παιδιά γίνονται αποδέκτες μιας δύσκολης κατάστασης. Συχνά, όμως, αναρωτιόμαστε τι πρέπει να πούμε στα παιδιά και τι όχι, τι μπορούν να καταλάβουν και να τους εξηγήσουμε και τι πρέπει να τους κρύψουμε.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...