Σχέσεις

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

«Μαμά, σε μισώ!»

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε η μόνη μαμά που άκουσε αυτή τη φράση από το παιδί της και να το κρατάτε σαν επτασφράγιστο μυστικό, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό το έχουν ακούσει πολλές μαμάδες, και μάλιστα σε πολύ αγαπημένες οικογένειες!

Περισσότερα...

Μοναχοπαίδια - είναι διαφορετικά;

Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, ελάχιστες οικογένειες είχαν μόνο ένα παιδί. Στις μέρες μας, όμως, το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό, για διάφορους λόγους κι έτσι τα μοναχοπαίδια είναι πια αρκετά. Τι ιδιαιτερότητες έχει η ζωή ενός μοναχοπαιδιού και είναι πράγματι πολύ διαφορετική από ενός παιδιού με αδέλφια;

Περισσότερα...

Η τέλεια μαμά… εξαντλήθηκε!

Οι μαμάδες της εποχής μας ξέρουν απ’ έξω τα αναπτυξιακά ορόσημα, γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις της παιδικής ψυχολογίας και έχουν ενημερωθεί για τα πιο εξεζητημένα παιδικά εργαστήρια που μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους. Γιατί είναι, όμως, στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης; 

Περισσότερα...

6 προβλήματα και 6 παρηγορητικοί λόγοι για μαμάδες!

Αποτελούν κοινά παράπονα ανάμεσα σε πάρα πολλές μαμάδες, οι οποίες φτάνουν συχνά σε αγανάκτηση. Συμπεριφορές των υπερδραστήριων πιτσιρικιών, που κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς χωρίς επίγνωση για τις ανάγκες ξεκούρασης των κουρασμένων μαμάδων και μπαμπάδων ή για τα κοινωνικά στερεότυπα! Ας τα προσεγγίσουμε με χιούμορ και ας έχουμε υπόψη ότι τέτοιες καταστάσεις μπορούν να λυθούν, εάν βάλουμε κάποια όρια, για να… επιβιώσουμε!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...