Ταξίδια & Διακοπές

Ποιό αντηλιακό να επιλέξω για το παιδί μου;

Η χρήση των αντηλιακών (φωτοπροστατευτικών) προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κατά την επίσκεψή του ο καταναλωτής σε φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών, έρχεται αντιμέτωπος με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοεί, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στη σωστή επιλογή του αντηλιακού. Φυσικά φίλτρα, χημικά φίλτρα, UVA, UVB, ευρέως φάσματος, SPF 25, 30, 45, γαλάκτωμα, κρέμα, λάδι, χαμηλή, μέτρια, υψηλή, …πολύ υψηλή προστασία, είναι μερικοί από αυτούς τους όρους και τα νούμερα.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει  περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά,  συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Διακοπές σε παιδική κατασκήνωση

Το πιτσιρίκι σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει τις πρώτες διακοπές του μόνο του σε μια οργανωμένη κατασκήνωση; Είναι ένα συναρπαστικό, αλλά και πρωτόγνωρο βήμα, τόσο για εσάς, όσο και για το πιτσιρίκι σας! Ας δούμε πώς μπορείτε να επιλέξετε κατασκήνωση και να προετοιμαστείτε όλοι καλύτερα.

Περισσότερα...

Το Σταυρόλεξο του Καλοκαιριού

Σας ετοιμάσαμε ένα σταυρόλεξο για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με πολλές καλοκαιρινές λεξούλες! Δώστε το στα πιτσιρίκια σας να το λύσουν, ενώ αν είναι πολύ μικρούλια, μπορείτε να τους κάνετε τις ερωτήσεις και να γράφετε εσείς τις απαντήσεις τους!

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...