Σπίτι

Οικονομία και οικολογία πάνε μαζί!

Όσο οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν, καλούμαστε να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο ζωής μας στην καθημερινότητα και στα σπίτια μας. Υπάρχουν πολλά και απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά να βοηθήσουμε ταυτόχρονα και τον πλανήτη! Άλλωστε, οικολογία και οικονομία πάνε μαζί!

Περισσότερα...

Το δωμάτιο του παιδιού - το μικρό του βασίλειο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί έχει το κρεβάτι του, τα παιχνίδια του, τα ρούχα, τα πράγματά του και περνάει αρκετές ώρες. Κι όμως, είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αποτελεί τον φυσικό χώρο, στον οποίο το παιδί κοιμάται, ζει,   μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εκφράζεται και ονειρεύεται.

 

Περισσότερα...

Με τα παιδιά… στην κουζίνα!

Έχετε σκεφτεί ότι η κουζίνα, ο χώρος που συχνά για τις μαμάδες είναι βαρετός και γεμάτος κουραστικές δουλειές, στα μάτια των παιδιών είναι ένας κόσμος γεμάτος παράξενα αντικείμενα, υλικά, βαζάκια, κουτάκια και πολύπλοκες συσκευές, δηλαδή ό,τι πρέπει για εξερεύνηση! Περάστε, λοιπόν, διασκεδαστικές στιγμές στην κουζίνα του σπιτιού σας, ενώ θα εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να μάθετε χρήσιμα πράγματα στο παιδί σας.

 

Περισσότερα...

Ανακύκλωση στο σπίτι

Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία και έχουμε εξοικειωθεί πλέον με αυτή. Ωστόσο, όσο νωρίτερα καλλιεργήσουμε στα παιδιά την οικολογική συνείδηση, τόσο πιο βαθιά θα του εντυπωθεί ο σεβασμός και η αγάπη προς το περιβάλλον.

Περισσότερα...

Το Βρεφικό Δωμάτιο

Οι περισσότεροι γονείς ετοιμάζουν με ιδιαίτερα τρυφερά συναισθήματα το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μωρό τους, λίγους μήνες πριν αυτό γεννηθεί. Θέλουν να είναι όλα τέλεια και ο μικρός πρίγκιπας ή η μικρή πριγκίπισσα να νιώθει όμορφα στο βασίλειό της. Εάν, όμως, πρόκειται για το πρώτο σας μωράκι, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα, που θα σας οδηγήσουν να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες του μωρού και τις δικές σας, όσον αφορά τη φροντίδα του, και να μην επεκταθείτε σε δαπανηρές αγορές για αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα.

Περισσότερα...