Ψυχολογία

Κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας με το σύντροφό σας και μετά τον ερχομό των παιδιών

Με τη γέννηση του πρώτου μωρού, τα ζευγάρια μπαίνουν σε μια νέα φάση στη ζωή τους αλλά και στη σχέση τους. Μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς τους αφιερώνεται στα παιδιά και η συντροφική σχέση συχνά δοκιμάζεται. Αν και είναι πιο δύσκολο πλέον να κρατηθεί ζωντανή και ενδιαφέρουσα η ερωτική σχέση των συντρόφων, υπάρχουν τρόποι να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή, όπως μας λένε γυναίκες σαν εσάς!

Περισσότερα...

Πώς θα δείξω στο παιδί μου ότι το αγαπώ;

Ακούγεται παράξενη ερώτηση, αλλά έχει προβληματίσει αρκετούς γονείς, πώς θα δείξουν στο παιδί τους ότι το αγαπούν και ακόμη περισσότερο, πώς το παιδί τους θα το νιώσει και θα το καταλάβει. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Περισσότερα...

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Η τέλεια μαμά… εξαντλήθηκε!

Οι μαμάδες της εποχής μας ξέρουν απ’ έξω τα αναπτυξιακά ορόσημα, γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις της παιδικής ψυχολογίας και έχουν ενημερωθεί για τα πιο εξεζητημένα παιδικά εργαστήρια που μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους. Γιατί είναι, όμως, στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης; 

Περισσότερα...

6 προβλήματα και 6 παρηγορητικοί λόγοι για μαμάδες!

Αποτελούν κοινά παράπονα ανάμεσα σε πάρα πολλές μαμάδες, οι οποίες φτάνουν συχνά σε αγανάκτηση. Συμπεριφορές των υπερδραστήριων πιτσιρικιών, που κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς χωρίς επίγνωση για τις ανάγκες ξεκούρασης των κουρασμένων μαμάδων και μπαμπάδων ή για τα κοινωνικά στερεότυπα! Ας τα προσεγγίσουμε με χιούμορ και ας έχουμε υπόψη ότι τέτοιες καταστάσεις μπορούν να λυθούν, εάν βάλουμε κάποια όρια, για να… επιβιώσουμε!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...