Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Καλοκαιρινά Camp 2015

Καλοκαιρινά Camp 2015

Καλοκαιρινές δράσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Οι καλοκαιρινοί κύκλοι εργαστηρίων για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη περιλαμβάνουν κατασκευές, ζωγραφική, δημιουργία και πολλή φαντασία! Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα που προσφέρονται για τα παιδιά.

Περισσότερα...

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο  προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις καλοκαιρινές διακοπές από 23/6 έως 23/7/2015. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Περισσότερα...

«Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες» στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Διακοπές διαφορετικές από τις άλλες»,από τις 22 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2015, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινό πρόγραμμα από το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο

Καλοκαίρι και το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει φιλόξενα τις πόρτες του στους μικρούς του φίλους και ετοιμάζεται ξανά να  περάσει απέναντι… κάτω από τις φυλλωσιές του Εθνικού Κήπου! Στα εβδομαδιαία καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα  δουλεύοντας μέσα στην καταπράσινη όαση του Κήπου και με τις πέντε αισθήσεις!

Περισσότερα...

Summer Camp στο Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα με θέμα "Τα 4 στοιχεία της φύσης" σε έξι πενθήμερα. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου, μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία.

 

Περισσότερα...

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στο Μουσείο Συναισθημάτων

«Ανακαλύπτοντας τα Μυστικά του Φόβου!»                       

Καλοκαιρινές διακοπές στο Μουσείο Συναισθημάτων για να γαργαλήσουμε το Φόβο και να κατακτήσουμε τα μυστικά του!

Φέτος το καλοκαίρι ξεκλειδώνουμε ένα ένα τα μυστικά του φόβου, για να βρούμε απαντήσεις…

 

Περισσότερα...

Θερινά προγράμματα Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μπορούμε να κάνουμε διακοπές και στο κέντρο της πόλης; Μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να πάμε εκδρομές, να κάνουμε πικ νικ,  να γίνουμε εξερευνητές και ντετέκτιβ;

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από δράση, ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση να διασκεδάσουν μαθαίνοντας με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και εμψυχωτών.

Περισσότερα...

Summer camp στο Μουσείο Πειραμάτων

Για 5η χρονιά, πραγματοποιούνται για την απασχόληση των παιδιών τα summer camp του Μουσείου Πειραμάτων. Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει, καλοκαιρινό ημερήσιο πρόγραμμα τις ώρες, που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά. 

Οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp, μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Τώρα που τα σχολεία κλείνουν το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής προτείνει στους γονείς μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους στην πόλη.

Από τις 22 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου 2015 προσφέρεται στους μικρούς φίλους ηλικίας 6-12 ετών ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο πηλό αλλά και άλλες εικαστικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κολλάζ, κ.ά., στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Μελιδώνη.

Περισσότερα...

Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία  περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες» διοργανώνουν το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.

Περισσότερα...