Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο

Το νήπιο έχει γίνει πλέον υποχρεωτικό και αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για το δημοτικό. Και μπορεί το μικρό σας να είναι 5 χρονών και να το θεωρείτε αρκετά μεγάλο, αλλά μην ξαφνιαστείτε καθόλου αν τις πρώτες ημέρες κλάψει μόλις το αποχαιρετήσετε στην πόρτα του νηπιαγωγείου!

 

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Ήρθε η μέρα που το μικρούλι σας θα αφήσει για πρώτη φορά το σπίτι του για να περάσει στο νέο, ευρύτερο περιβάλλον του παιδικού σταθμού;

Οπωσδήποτε η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη, τόσο για εκείνο, όσο και για εσάς. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημεία που θα κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και πιο ευχάριστα.

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του μωρού 0 – 6 μηνών

Από τη γέννηση μέχρι και τον 6ο μήνα, το βρέφος έχει διανύσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια πορεία ανάπτυξης. Έτσι, μέσα σε έξι μόλις μήνες, το βρέφος που σας χαμογελάει με λατρεία καθισμένο στο καρεκλάκι του, λίγο θυμίζει το κουλουριασμένο νεογνό με τα κλειστά ματάκια που γνωρίσατε μετά τη γέννησή του!

 

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του μωρού 6 – 12 μηνών

Κατά το δεύτερο εξάμηνο της ζωής του μωρού, οι αναπτυξιακές αλλαγές εξακολουθούν να είναι εμφανείς. Στο τέλος των 12 μηνών τα περισσότερα μωρά είναι έτοιμα να περπατήσουν και έχουν πει την πρώτη τους λεξούλα.

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του νηπίου από 1 έως 2 ετών

Ένα νήπιο δύο ετών θυμίζει περισσότερο ενήλικα, παρά το μωράκι που ήταν όταν γεννήθηκε. Εκτός από την εμφάνισή του, αυτό ισχύει και για αρκετές νοητικές ικανότητες και δεξιότητές. Δείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στο νήπιό σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...