Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Το Βρεφικό Δωμάτιο

Οι περισσότεροι γονείς ετοιμάζουν με ιδιαίτερα τρυφερά συναισθήματα το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μωρό τους, λίγους μήνες πριν αυτό γεννηθεί. Θέλουν να είναι όλα τέλεια και ο μικρός πρίγκιπας ή η μικρή πριγκίπισσα να νιώθει όμορφα στο βασίλειό της. Εάν, όμως, πρόκειται για το πρώτο σας μωράκι, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα, που θα σας οδηγήσουν να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες του μωρού και τις δικές σας, όσον αφορά τη φροντίδα του, και να μην επεκταθείτε σε δαπανηρές αγορές για αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα.

Περισσότερα...

Όταν κλαίει το μωρό

Όλοι οι άνθρωποι, είτε είναι γονείς είτε όχι, γνωρίζουν πως μια από τις πιο συχνές εκδηλώσεις ενός μωρού είναι το κλάμα. Τα μωρά αρχίζουν να κλαίνε από τις πρώτες στιγμές της γέννησής τους και με το κλάμα του βρέφους που μόλις γεννιέται έχουν ασχοληθεί πολλές ειδικότητες και πεδία, από την παιδιατρική μέχρι τη φιλοσοφία.

Περισσότερα...

Πετάξτε τις πάνες!

Η κατάκτηση του μικρού σας να ανεξαρτητοποιηθεί από τις πάνες και να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή του. Είναι μεγάλο βήμα για την αυτονομία του, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Περισσότερα...

Ύπνος και προβλήματα με το βρέφος σας

Ο ύπνος του βρέφους
Συχνά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς με το νεογέννητο μωρό τους είναι η έλλειψη ύπνου. Το βρέφος συχνά ξυπνάει μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φάει ή και απλώς για να κλάψει και γενικά δείχνει να ακολουθεί ένα καθαρά  δικό του πρόγραμμα ύπνου-ξύπνιου, χωρίς να συμπονά διόλου τη μαμά που έχει αποκτήσει μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια που δε λένε να φύγουν ή τον μπαμπά που πηγαίνει συνέχεια καθυστερημένος στο γραφείο και κοντεύει να τον πάρει ο ύπνος στην καρέκλα.

Περισσότερα...

Ύπνος και προβλήματα με το νήπιό σας

Ο ύπνος του νηπίου
Το νήπιο μπορεί πια και περπατά, τρέχει, μιλάει και εξελίσσεται σε μία μικρογραφία ενήλικα. Πιθανότατα τη νύχτα κοιμάται συνεχόμενα 8 ώρες τουλάχιστον, ενώ εξακολουθεί να χρειάζεται έναν υπνάκο το μεσημέρι και να συμπληρώνει έως και 10-12 ώρες ύπνου το 24ωρο. Τα νυχτερινά ξυπνήματα για τάισμα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και το μικρό έχει πλήρως προσαρμοστεί στον κύκλο μέρας-νύχτας των μεγάλων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...