Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τι προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα;

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα με την οποία απασχολούνται αρκετά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα οφέλη είναι αναρίθμητα για οποιοδήποτε άθλημα κι αν διαλέξει το παιδί σας, αλλά τα ομαδικά αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες και ευκαιρίες πολύ διαφορετικές από τα ατομικά αθλήματα. Δείτε ποιά είναι τα οφέλη των ομαδικών αθλημάτων.

Περισσότερα...

Τρώει τα νύχια του

Ορισμένα παιδιά «τρώνε» τα νύχια τους, δαγκώνοντάς τα. Η ονυχοφαγία είναι μια συνήθεια που ξεκινά συνήθως στην προσχολική ηλικία και αρκετοί άνθρωποι τη διατηρούν μέχρι και στην ενήλικη ζωή.

Περισσότερα...

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού

Το κάθε μωρό είναι εντελώς ξεχωριστό και διαφορετικό από τα άλλα. Έτσι, και η ανάπτυξή του θα ακολουθήσει μοναδικούς ρυθμούς και δεν θα μοιάζει με κανενός άλλου μωρού ή παιδιού. Ποιοί είναι, όμως, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού τα δύο πρώτα χρόνια;

 

Περισσότερα...

Οι σημαντικές κατακτήσεις του μωρού σας

Βλέποντας το μωρό σας να μεγαλώνει, θα γίνετε μάρτυρες της εξέλιξης, των προσπαθειών του και τελικά της κατάκτησης σημαντικών δεξιοτήτων, που κάνουν χαρούμενους τόσο εσάς όσο και το ίδιο το μωράκι σας!

Περισσότερα...

Προβλήματα στην αλλαγή πάνας του μωρού

Η αλλαγή πάνας για το μωράκι σας είναι μια καθημερινή διαδικασία, που σύντομα θα σας γίνει ρουτίνα. Συχνά, όμως, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο σας, όπως π.χ. διαρροές. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τις λύσεις που σας προτείνουμε.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...