ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τι προσφέρει στα παιδιά η ενασχόληση με κάποιο άθλημα

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών σκόπιμο είναι να περιλαμβάνουν την ενασχόληση ή την εκμάθηση κάποιου αθλήματος.

Τα οφέλη είναι σημαντικά και σε πολλαπλά επίπεδα για την ανάπτυξη του παιδιού. Ας δούμε τι προσφέρει στα παιδιά η συστηματική ενασχόληση με κάποιο άθλημα:

Περισσότερα...

Πρωινό ξύπνημα - πώς να γίνει πιο εύκολο

Μία από τις δυσκολίες που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ως γονείς στη σχολική ζωή του παιδιού σας, είναι ότι θα πρέπει να το ξυπνάτε έγκαιρα για να ετοιμαστεί και να πάει στο σχολείο. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε τόσο απλό! 

 

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό

Ήρθε η μέρα που το μικρούλι σας θα αφήσει για πρώτη φορά το σπίτι του για να περάσει στο νέο, ευρύτερο περιβάλλον του παιδικού σταθμού;

Οπωσδήποτε η αλλαγή αυτή είναι μεγάλη, τόσο για εκείνο, όσο και για εσάς. Υπάρχουν, όμως, μερικά σημεία που θα κάνουν τα πράγματα ευκολότερα και πιο ευχάριστα.

Περισσότερα...

Τι θα μάθει το παιδί μου στο Νηπιαγωγείο;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,οι γονείς που στέλνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο συχνά προβληματίζονται για το βήμα αυτό, ανησυχούν κι αναρωτιούνται για το καινούριο περιβάλλον στο οποίο το παιδί τους θα περνάει πολλές ώρες καθημερινά.

Το Νηπιαγωγείο είναι η πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, η φοίτησή του είναι πλέον υποχρεωτική και αποτελεί τη βάση της σχολικής πορείας του παιδιού, η οποία θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το ζήτημα πολύπλευρα και με σεβασμό.

 

Περισσότερα...

Η ανάπτυξη του νηπίου από 1 έως 2 ετών

Ένα νήπιο δύο ετών θυμίζει περισσότερο ενήλικα, παρά το μωράκι που ήταν όταν γεννήθηκε. Εκτός από την εμφάνισή του, αυτό ισχύει και για αρκετές νοητικές ικανότητες και δεξιότητές. Δείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στο νήπιό σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...