ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Θάλασσα και ασφάλεια για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά που περπατάνε και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανήκουν στην πιο ευπαθή ομάδα όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, με δεξιότητες που αλλάζουν συνεχώς και συχνά και οι ίδιοι οι γονείς μπορεί να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και την αυτονομία τους στο θαλασσινό μπάνιο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι. Για την ασφάλεια των βρεφών 0-12 μηνών, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Θάλασσα και ασφάλεια για βρέφη 0-12 μηνών

Παρόλο που πρόκειται για ένα μικροσκοπικό βρέφος 0-12 μηνών και οι γονείς έχουν αρκετή ανησυχία για το πρώτο μπανάκι, η ηλικία αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα στην επιχείρηση «μπάνιο στη θάλασσα». Ας δούμε, όμως, τι πρέπει να προσέχουμε. (Για μωρά μεγαλύτερα του ενός έτους και για μικρά παιδιά, διαβάστε εδώ.)

Περισσότερα...

Τηλεόραση: φίλος ή εχθρός για τα παιδιά;

Η τηλεόραση, όχι ως συσκευή, αλλά ως επικοινωνιακό μέσο, λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα επίσημα το 1966, έγινε έγχρωμη το 1979 και το 1987 η κρατική τηλεόραση παύει να μονοπωλεί τις οθόνες μας και ξεφυτρώνουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που διαμόρφωσαν εκείνοι κυρίως το τοπίο μέχρι σήμερα. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο, που η ύπαρξη της τηλεόρασης είναι τόσο αυτονόητη, όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα και το τρεχούμενο νερό και στα σπίτια που ζουν, υπάρχει από μία συσκευή τηλεόρασης σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Επίσης, υπάρχει και ο «κολλητός φίλος» της τηλεόρασης, δηλαδή η συσκευή για τα DVD και τα μακρινά ξαδέρφια της, που είναι οι υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα...

Ο μικρός σας ακροβάτης!

Η ηλικία 2-4 ετών, έχει χαρακτηριστεί ως η «ηλικία του ακροβάτη» και όχι άδικα. Τα πιτσιρίκα αυτής της ηλικίας, έχοντας κατακτήσει τη βάδιση, αρχίζουν να τελειοποιούν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τρομοκρατώντας συχνά τους γονείς με τα… ακροβατικά τους!

Περισσότερα...

Μέχρι τα πρώτα βήματα

Aπό τις  μεγαλύτερες κατακτήσεις ενός μωρού, που περιμένουν με ανυπομονησία οι γονείς του, αλλά και το ίδιο, είναι τα πρώτα του αυτόνομα βήματα. Η ευχαρίστηση του μωρού είναι έκδηλη και ο ενθουσιασμός του να γνωρίσει περπατώντας τον κόσμο είναι ολοφάνερος στο πρόσωπό του. Οι γονείς νιώθουν υπερήφανοι και παρακολουθούν από κοντά τις πρώτες μικρές βολτίτσες του μωρού τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...