ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Ο Ύπνος του Νεογέννητου

Ο ύπνος είναι μία από τις λίγες, αλλά βασικές ανάγκες ενός νεογέννητου. Το νεογέννητο μωράκι είναι ιδιαίτερα νωθρό τις πρώτες 2-3 ημέρες και τον ύπνο του τον διακόπτει μόνο για το τάισμα. Όταν θα γυρίσετε στο σπίτι μετά το μαιευτήριο, ο ύπνος θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πρόγραμμα του μωρού σας. Κατά μέσο όρο, τα βρέφη κοιμούνται 16 ώρες το 24ωρο και διακόπτουν τον ύπνο για να τα ταΐσετε και να τα αλλάξετε, περίπου κάθε 2 ή 3 ώρες.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Τάισμα με Μπιμπερό

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα να θηλάσετε το μωράκι σας, θα τραφεί με «ξένο γάλα» με το μπιμπερό. Το πλεονέκτημα στη μέθοδο αυτή είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει στο τάισμα και ο πατέρας ή κάποιος άλλος που φροντίζει το μωρό.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Θηλασμός

Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος και με τις επιστημονικές ανακαλύψεις που τεκμηριώνουν τη σοφία της φύσης και γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο διατροφής του παιδιού σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον ανήκει στην ενότητα «Νεογέννητο» που είναι ένας μικρός οδηγός για τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας, θα βρείτε απλές συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν το πρακτικό μέρος του θηλασμού κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού σας.

Περισσότερα...

Πύαρ ή πρωτόγαλα: το πρώτο γεύμα του μωρού σας

Μετά τη γέννηση του μωρού σας, το πρώτο πράγμα που σας απασχολεί στη φροντίδα του είναι η θρέψη του. Όταν πάρετε το νεογέννητο μωράκι σας στην αγκαλιά σας για πρώτη φορά, ο μαστός σας είναι έτοιμος να του προσφέρει το πρώτο του πολύτιμο γεύμα: το πρωτόγαλα.

Περισσότερα...