ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Πώς να ενθαρρύνετε το διάβασμα βιβλίων το καλοκαίρι

Το διάβασμα βιβλίων μπορεί να είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή απασχόληση τις ώρες που το παιδί θέλει να ξεκουραστεί ανάμεσα στις έντονες δραστηριότητές του ή πριν τον ύπνο, ενώ ταυτόχρονα θα το βοηθήσει να διατηρήσει τις ικανότητές του στην ανάγνωση και τη γλώσσα γενικότερα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Περισσότερα...

Bόλτες με το ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο είναι μια αγαπημένη διασκέδαση των παιδιών, ιδιαίτερα το ανέμελο καλοκαίρι. Τα παιδιά γυμνάζονται, μετακινούνται αυτόνομα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ανταγωνίζονται, κάνουν βόλτες και διασκεδάζουν ασταμάτητα σπρώχνοντας τα πετάλια και κάνοντας τους δύο τροχούς να γυρίζουν. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες για να αποφύγουν τα ατυχήματα και για να είναι ασφαλή τα ίδια, αλλά και οι γύρω τους.

Περισσότερα...

Παιδί… μόνο στο σπίτι

Είναι το παιδί σας έτοιμο να μείνει μόνο του στο σπίτι; Σε ποιά ηλικία μπορείτε να εμπιστευτείτε το παιδί σας να μείνει μόνο στο σπίτι για αρκετές ώρες; Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε και πόσο είναι λογικό να ανησυχείτε;

Περισσότερα...

Μυστικά για να κερδίσετε τις καθημερινές «μάχες» με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Προσπαθείτε να κάνετε το δίχρονο παιδί σας να υπακούσει μέσα στο σούπερ-μάρκετ και όσο είστε φορτωμένη με τσάντες, έχετε διπλοπαρκάρει και σας κοιτάζουν όλοι, ενώ εκείνο κάνει αδιάφορο τα δικά του; Δοκιμάζετε όλες τις μεθόδους, υποσχέσεις, φωνές, απειλές, παρακάλια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Το τρίχρονο μικρό σας αγνοεί τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παιδική χαρά, στην επίσκεψη ή στο σπίτι όταν έχετε καλεσμένους και νιώθετε αδύνατη την πειθαρχία του; Κι όμως, υπάρχουν μικρά μυστικά για να αρχίσετε να «κερδίζετε» το δύσκολο αυτό παιχνίδι με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...