ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας επηρεάζουν αρνητικά τις κοινωνικές και λεκτικές δεξιότητες των μωρών και των μικρών παιδιών

Τα παιχνίδια και οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις κοινωνικές δεξιότητες των μωρών και των μικρών παιδιών, υποστηρίζει νέα μελέτη του Northern Arizona University.

 

Περισσότερα...

"Ο χάρτινος φίλος μου" - παιδί και βιβλίο

Τι προσφέρει η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά; Σε τι θα ωφεληθούν; Απαντά η κ. Κουρουμπλή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Παιδοψυχολόγος.

 

Περισσότερα...

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ως τεχνική αντιμετώπισης της δυσαριθμησίας

Η δυσαριθμησία ορίζεται ως μια Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία που αφορά την εκμάθηση και κατανόηση της αριθμητικής και της περαιτέρω ανάπτυξης των μαθηματικών δεξιοτήτων. Οι μαθητές με δυσαριθμησία δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ των αριθμών και των ποσοτήτων που αντιπροσωπεύουν, καθώς και τις μαθηματικές έννοιες.

Περισσότερα...

Προειδοποιητικά σημάδια του αυτισμού ανά ηλικία

Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα σημάδια του αυτισμού μπορούν να εντοπιστούν και σε μωρά κάτω των τεσσάρων μηνών. Διαβάστε τα προειδοποιητικά σημάδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Περισσότερα...

Σκαλίζει τη μύτη του – τι κάνουμε;

Μία από τις συνήθειες των παιδιών που προβληματίζουν τους γονείς είναι το σκάλισμα της μύτης, που μπορεί να παρατηρηθεί συχνά από μικρή ηλικία. Τι μπορεί να σημαίνει και τι κάνουν οι γονείς;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...