ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Οι φίλοι είναι το «κλειδί» για τη φυσική δραστηριότητα

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι ένα βασικό ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία είναι η παχυσαρκία που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να κινούνται περισσότερο, να έχουν φυσική δραστηριότητα και στην καλύτερη περίπτωση να αθλούνται συστηματικά.

Περισσότερα...

Δημιουργική κίνηση για παιδιά

Μια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά είναι η "Δημιουργική Κίνηση". Τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο έκφρασης και με τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουν σωματικές, συναισθηματικές και αντιληπτικές ικανότητες.

Περισσότερα...

Τα πρώτα παπούτσια του μωρού

Ένα ερώτημα που έχουν πολλοί νέοι γονείς είναι πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να φορέσει το μωρό τους τα πρώτα του κανονικά παπουτσάκια και τι να έχουν υπόψη τους όταν τα επιλέξουν.

Περισσότερα...

Πώς να σταματήσει το πιπίλισμα του δαχτύλου

Πολλά μικρά παιδιά συνηθίζουν να πιπιλούν το δάχτυλό τους αντί για πιπίλα ή όταν αυτή δεν είναι διαθέσιμη. Όταν το παιδί αρχίζει να μεγαλώνει, αυτό είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να σταματήσει. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Περισσότερα...

Ανάπτυξη λόγου στα παιδιά

Πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς για την ανάπτυξη του λόγου στα παιδιά και ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι για την πρώτη επίσκεψη στον Λογοπαθολόγο;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...