ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Διαβάζουν βιβλία τα μωρά;

Θα αναρωτιέται κανείς γιατί να διαβάζουμε βιβλία στα μωρά, αφού είναι πολύ μικρά και δεν καταλαβαίνουν. Κι όμως, όπως τους μιλάμε από τη μέρα που γεννιούνται, ενώ ξέρουμε ότι δεν καταλαβαίνουν όλα όσα τους λέμε ή τους τραγουδάμε ενώ δεν ξέρουν ακόμη μουσική το ίδιο συμβαίνει και όταν τους διαβάζουμε ένα βιβλίο ή τους λέμε ένα παραμύθι!

Περισσότερα...

Περιμένοντας δίδυμα

Τι συμβαίνει όταν αντί να δείτε στον υπέρηχο ένα έμβρυο, βλέπετε… δύο; Ναι, ο πελαργός θα σας φέρει δύο μωράκια στη συσκευασία του ενός! Πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο ερχομός των διδύμων;

Περισσότερα...

Οι αποσκευές του μικρού σας ταξιδιώτη!

Θυμάστε την εποχή που παίρνατε ένα σάκο εσείς, έναν ο σύντροφός σας και πηγαίνατε τα ταξίδια σας; Μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε! Τώρα που έχετε μαζί σας έναν μικρό ταξιδιώτη, η ποικιλία και ο όγκος των αποσκευών του ταξιδιού σας έχουν αλλάξει πολύ, αλλά τα πράγματα θα βελτιώνονται όσο το μικρό σας μεγαλώνει!

Περισσότερα...

Τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο;

Να αφήσω το παιδί μου να έχει τηλεόραση στο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο ή όχι; Ίσως είναι ένα ερώτημα που σας έχει απασχολήσει και πιθανότατα να έχετε δεχτεί πιέσεις και από το παιδί σας για να του επιτρέψετε να έχει στο δωμάτιό του μια τηλεόραση. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε, σκεφτείτε καλά και λάβετε υπόψη και τις επιστημονικές έρευνες που αναφέρουν ότι τα παιδιά που έχουν στο δωμάτιό τους τηλεόραση είναι πιο πιθανό να απομακρύνονται από υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η φυσική άσκηση, η σωστή διατροφή και ο επαρκής ύπνος.

Περισσότερα...

Τροφές που μπορεί να φάει μόνο του το μωρό σας

Το μωράκι σας μεγαλώνει, αρχίζει να τρώει στερεές τροφές, που σημαίνει τις κρέμες του πέρα από το γάλα και μπαίνει στις γεύσεις και τις τροφές των «μεγάλων». Πριν μεγαλώσει πολύ, ώστε να τρώει μόνο του με το κουτάλι, υπάρχει ένα χαριτωμένο ενδιάμεσο στάδιο, όπου το μωρό αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χεράκια του, περίπου στον 8ομήνα, για να φάει ορισμένες τροφές.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...