ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Μητρική γλώσσα - όλα ξεκινούν από την κοιλιά της μαμάς!

H μητρική γλώσσα είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα που μάθαμε να μιλάμε επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μία συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Είναι η γλώσσα που ακούγαμε να μιλάει η μητέρα μας όταν βρισκόμασταν ακόμη στη μήτρα της και αργότερα η γλώσσα στην οποία μας καλωσόριζε στον κόσμο και χρησιμοποιούσε στα πρώτα λόγια αγάπης της.

Περισσότερα...

Πόνοι εξαιτίας της ανάπτυξης

Το παιδί σας μεγαλώνει, ψηλώνει και αναπτύσσεται! Μέσα στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως εμφανιστούν ενοχλητικοί πόνοι στα πόδια του παιδιού, που συνοδεύουν τη διαδικασία.

Περισσότερα...

Το παιδί μας… δαγκώνει!

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για μωρά ή νήπια να δαγκώνουν, είτε τα συνομήλικα παιδιά είτε τους γονείς τους, ωστόσο είναι αρκετά δυσάρεστο και σας κάνει να αισθάνεστε πολύ άσχημα, είτε είστε γονιός του θύτη είτε του θύματος. Εάν το παιδί σας έχει εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά, δείτε τι μπορεί να την προκαλεί και πώς μπορείτε να την ελέγξετε. 

Περισσότερα...

Πώς παίζουν τα μωρά μεταξύ τους;

Ξεκινάτε με χαρά μαζί με το 8 μηνών μωράκι σας για να συναντήσετε τη φίλη σας, που έχει κι εκείνη ένα μωρό περίπου στην ίδια ηλικία, ελπίζοντας ότι τα μωράκια θα παίξουν μαζί κι εσείς θα χαρείτε να τα βλέπετε συζητώντας ευχάριστα με τη φίλη σας. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ακριβώς έτσι... Γιατί τα μωρά σας δεν δείχνουν τόσο ενθουσιασμένα και δεν φαίνεται να απολαμβάνουν το ένα την παρέα του άλλου;

Περισσότερα...

Η πρώιμη σχέση του βρέφους με τους γονείς του

Με τη γέννηση ενός μωρού, γεννιέται και μια νέα δυναμική σχέση, αυτή του βρέφους με τους γονείς του. Πώς είναι αυτή η νέα σχέση των γονιών με το νεογέννητο μωρό τους, πόσο ενεργό ρόλο έχει το μωρό και ποιός ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...