ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Μετακόμιση με τα παιδιά

Πολλές οικογένειες κάποια στιγμή χρειάζεται να μετακομίσουν, για διάφορους λόγους. Η αλλαγή σπιτιού και συχνά και περιοχής ή ακόμη και πόλης, είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλη την οικογένεια και φυσικά επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα παιδιά.

Περισσότερα...

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Οι μπαμπάδες ωθούν τα μικρά παιδιά στην εξερεύνηση!

Ξέρατε ότι το κλειδί στην περιπέτεια και την εξερεύνηση είναι… ο μπαμπάς; Ο μπαμπάς είναι αυτός που κυρίως ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους ριψοκίνδυνα βήματα στο άγνωστο και ενισχύει την περιπετειώδη συμπεριφορά τους!

Περισσότερα...

Παιδική παχυσαρκία και η σχέση με τους γονείς

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία και η ανασφάλεια στη σχέση ενός 2-χρονου παιδιού με τους γονείς του να μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, αλλά νέα μελέτη συνδέει άμεσα τους δύο παράγοντες.

Περισσότερα...

Παχύσαρκα παιδιά - ο εύκολος στόχος για πειράγματα

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μεταξύ τους μπορεί να είναι πολύ σκληρά με τα πειράγματά τους. Συχνά περιθωριοποιούν όσα παιδιά διαφέρουν ή τους κολλούν ταμπέλες ή «παρατσούκλια». Ένας εύκολος στόχος είναι δυστυχώς τα παιδιά που έχουν παραπάνω κιλά από το κανονικό, δηλαδή τα εμφανώς υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...