ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Προγράμματα μουσικοκινητικής για βρέφη με τους γονείς τους

Πόσες φορές δεν έχετε σιγοτραγουδήσει ένα γλυκό νανούρισμα στο αυτάκι του μωρού σας,μια πραγματικά πολύ αγαπημένη στιγμή για γονείς και παιδιά. Και όλοι οι γονείς συνηθίζουν να βάζουν μουσικά κουτάκια στο δωμάτιο του παιδιού τους και σε μεγαλύτερη ηλικία κάνουν συλλογές τραγουδιών και φροντίζουν να έχουν τα παιδιά τους τόσα άλλα μουσικά ερεθίσματα.

Περισσότερα...

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

Οι ικανότητες του εμβρύου

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης οι μελλοντικοί γονείς αναρωτιούνται πώς θα είναι αυτό το παιδί που θα γεννηθεί και πώς οι ίδιοι θα μάθουν να είναι καλοί γονείς. Μια μεγάλη περίοδος προσαρμογής τους περιμένει, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακαλύψουν την προσωπικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί. Η αμοιβαία προσαρμογή μπορεί να αρχίσει ήδη από την ενδομήτρια ζωή γιατί το έμβρυο είναι προικισμένο με εκπληκτικές ικανότητες που το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν ένα «πρόσωπο».

Περισσότερα...

Είναι έτοιμο να βγάλει την πάνα;

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται ποιά είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουν την εκπαίδευση για την τουαλέτα και πότε το παιδί τους είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ορισμένα σημάδια, που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε αν είναι η κατάλληλη εποχή ή αντίθετα να σας αποθαρρύνουν, ώστε να δοκιμάσετε αργότερα.

Περισσότερα...

Συνέπειες της έλλειψης ύπνου στα παιδιά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ποιές, όμως, είναι οι συνέπειες από την έλλειψη ύπνου ή την κακή ποιότητα ύπνου στη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και στην ομαλή ανάπτυξή του;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...