ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας!

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εσάς και για εκείνο! Οπωσδήποτε θέλετε να τα γιορτάσετε με κάθε μεγαλοπρέπεια και για τη μέρα αυτή ανυπομονούν και πολλοί κοντινοί συγγενείς, παππούδες, γιαγιάδες, νονοί κτλ. Δείτε τις προτάσεις μας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο πρώτο πάρτι γενεθλίων!

Περισσότερα...

Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Είτε περιμένετε το μωράκι σας, είτε έχει γεννήσει μια φίλη σας, αναρωτιέστε συχνά τι παιχνιδάκια μπορεί να χρειαστεί ένα μωράκι τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, που θα μπορούσαν να είναι και ένα όμορφο δώρο. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα χρησιμεύσουν στο βρέφος από πολύ νωρίς!

Περισσότερα...

Πόσο ύψος θα έχει το παιδί μου;

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται για την ανάπτυξη του παιδιού τους και ένα βασικό ζήτημα που τους απασχολεί είναι το πόσο ύψος θα έχει το παιδί τους. Αν και πλέον δεν υπάρχουν στερεότυπα για το ύψος και οπωσδήποτε δεν θα καθορίσει την ευτυχία ή την επιτυχία του παιδιού, ας δούμε μερικά στοιχεία.

 

Περισσότερα...

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Ο ερχομός ενός μωρού, είτε είναι το πρώτο ή το τέταρτο παιδί σας, είναι ένα συναρπαστικό γεγονός! Μερικές φορές όμως, φαντάζει σαν μια δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου τόσο οι γονείς όσο και οι παιδίατροι προσπαθούν να ενημερώνονται διαρκώς και κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες για τη «σωστή» ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Πώς να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τον πόνο της οδοντοφυίας

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσανασχετούν τα μωράκια την περίοδο που βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια. Τόσο το μωράκι, όσο και οι γονείς του περνούν δύσκολες στιγμές. Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας που πονάει;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...