ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Οι φίλοι του παιδιού σας

Όταν το πιτσιρίκι σας αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, δημιουργεί πλέον τον δικό του κοινωνικό περίγυρο αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του. Το παιδί περνάει πλέον αρκετό χρόνο μαζί τους και οι φίλοι έχουν πια σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Περισσότερα...

Ποιός είναι ο αρχηγός στο σπίτι;

Αν νομίζετε ότι θα ψάξουμε να δούμε ποιός είναι ο «αρχηγός» στην οικογένεια ανάμεσα στον μπαμπά ή τη μαμά, στον άντρα ή τη γυναίκα, κάνετε λάθος! Θα ψάξουμε να δούμε, εάν κάποια λιλιπούτεια ανθρωπάκια, τα γλυκά παιδάκια σας, έχουν αναλάβει με το «έτσι θέλω» ή και με την ανοχή και την ενθάρρυνσή σας το ρόλο του αρχηγού στην οικογένεια!

Περισσότερα...

Τα μωρά είναι δίκαια!

Τα μωρά έχουν το αίσθημα του δικαίου και μπορούν να φέρονται αλτρουιστικά από 15 μόλις μηνών, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Περισσότερα...

Και αν με φάει ο δράκος; Φόβοι και φοβίες στην παιδική ηλικία

Είτε έχουμε γίνει γονείς είτε όχι, θυμόμαστε οι περισσότεροι κάποιο φόβο από τη δική μας παιδική ηλικία. Ανακαλώντας τον στο παρόν μπορεί και να γελάμε αλλά τότε υποθέτω, δεν θα ήταν διόλου για γέλια.

Περισσότερα...

Παιδιά και άγχος

Αν και η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται συχνά ως ανέμελη, η αλήθεια είναι ότι και τα μικρά  παιδιά έρχονται αρκετές φορές στη ζωή τους αντιμέτωπα με άγχος και στρες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...