ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Παχύσαρκα παιδιά - ο εύκολος στόχος για πειράγματα

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μεταξύ τους μπορεί να είναι πολύ σκληρά με τα πειράγματά τους. Συχνά περιθωριοποιούν όσα παιδιά διαφέρουν ή τους κολλούν ταμπέλες ή «παρατσούκλια». Ένας εύκολος στόχος είναι δυστυχώς τα παιδιά που έχουν παραπάνω κιλά από το κανονικό, δηλαδή τα εμφανώς υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά.

Περισσότερα...

Γιατί δεν συμμετέχει το παιδί μου όπως τα υπόλοιπα;

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται και ανησυχούν, παρατηρώντας το παιδί τους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, όσο εκείνο παρακολουθεί το πρόγραμμα μιας ομάδας, «γιατί δεν συμμετέχει το παιδί μου, όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα;». Υπάρχει λόγος να ανησυχούν και τι μπορεί να συμβαίνει;

Περισσότερα...

Δεν θέλει να χάνει ποτέ; Πώς να το συμφιλιώσετε με την πραγματικότητα!

Τα περισσότερα παιδιά, πραγματικά, δεν θέλουν να χάνουν! Το αίσθημα του ανταγωνισμού καλά κρατεί και είτε πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου μέχρι την εξώπορτα ανάμεσα σε αδέρφια, είτε για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με φίλους ή τους γονείς, είτε για το ποιός φόρεσε πιο γρήγορα τα παπούτσια του, το παιδί σας έχει μεγάλη δυσκολία να χάνει. 

Περισσότερα...

«Μαμά, σε μισώ!»

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε η μόνη μαμά που άκουσε αυτή τη φράση από το παιδί της και να το κρατάτε σαν επτασφράγιστο μυστικό, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό το έχουν ακούσει πολλές μαμάδες, και μάλιστα σε πολύ αγαπημένες οικογένειες!

Περισσότερα...

Μοναχοπαίδια - είναι διαφορετικά;

Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, ελάχιστες οικογένειες είχαν μόνο ένα παιδί. Στις μέρες μας, όμως, το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό, για διάφορους λόγους κι έτσι τα μοναχοπαίδια είναι πια αρκετά. Τι ιδιαιτερότητες έχει η ζωή ενός μοναχοπαιδιού και είναι πράγματι πολύ διαφορετική από ενός παιδιού με αδέλφια;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...