Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Μάθετε τα πάντα για τα εμβόλια των παιδιών

Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού σας, οι πιο συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο θα γίνονται με μια καλή αφορμή, που δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό του.  

Περισσότερα...

Το μωρό έχει μυξούλες

Το μωράκι σας έχει μυξούλες και βουλωμένη μύτη; Οπωσδήποτε είναι δυσάρεστη κατάσταση τόσο για το βρέφος σας, όσο και για εσάς που θέλετε να το ανακουφίσετε. Εμείς κάναμε μια έρευνα και με τη βοήθεια του ειδικού, σας περιγράφουμε τους τρόπους που έχετε για να διώξετε μακριά τις μυξούλες του μωρού σας και να ξεβουλώσετε τη μυτούλα του!

 

Περισσότερα...

Συμβουλές για την ασφάλεια των παιχνιδιών

Τα παιχνίδια προσφέρουν στα παιδιά μας αμέτρητη χαρά. Τα ίδια τα παιχνίδια, ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρών ατυχημάτων, εάν δεν προσέχουμε όταν τα επιλέγουμε. Για την ασφάλεια των παιδιών και την πρόληψη των ατυχημάτων, δίνονται από το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

 

Περισσότερα...

Πυρετικοί σπασμοί στα παιδιά

Στα παιδιά είναι συχνή η εμφάνιση κρίσεων/σπασμών ως αποτέλεσμα κάποιου εκλυτικού παράγοντα και ο συχνότερος από αυτούς τους παράγοντες είναι ο πυρετός. Οι σπασμοί που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του πυρετού ονομάζονται πυρετικοί σπασμοί.

 

Περισσότερα...

Το άσθμα στην παιδική ηλικία

Το παιδικό άσθμα είναι μία ασθένεια που ταλαιπωρεί πάρα πολλά παιδιά. Διαβάστε ποιές είναι οι αιτίες, ποιά η αντιμετώπισή του και τι πρέπει να προσέξετε.

 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...