Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Μάθετε τα πάντα για τη βρογχιολίτιδα

Η βρογχιολίτιδα είναι μια λοίμωξη που αφορά τα βρέφη κάτω των 2 ετών και ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες την ευαίσθητη αυτή ηλικία. Μάλιστα, είναι και η πιο συχνή αιτία νοσηλείας των βρεφών σε νοσοκομείο. Διαβάστε για τα συμπτώματα, τη θεραπεία, αλλά και την πρόληψη της βρογχιολίτιδας.

 

Περισσότερα...

Πρόληψη της βρογχιολίτιδας στη βρεφική ηλικία

Η βρογχιολίτιδα είναι μια λοίμωξη που ταλαιπωρεί συχνά τα βρέφη έως 2 ετών και ένα μικρό ποσοστό τους οδηγείται για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Όμως, υπάρχει πρόληψη για τη βρογχιολίτιδα;

Περισσότερα...

Η αμυγδαλίτιδα στην παιδική ηλικία

Μια πολύ συχνή νόσος της παιδικής ηλικίας είναι η  αμυγδαλίτιδα. Διαβάστε τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται και πότε χρειάζεται πράγματι η αφαίρεση των αμυγδαλών.

 

Περισσότερα...

Παιδί και κρυολόγημα

Κρυολόγημα, γρίππη, ιώσεις, όλες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ας δούμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το «κοινό κρυολόγημα» και την αντιμετώπιση του.

 

Περισσότερα...

Ο πυρετός στα μωρά και τα παιδιά

Συνήθως, ο πυρετός είναι το πρώτο σημάδι εμφάνισης ενός προβλήματος υγείας, που στην καλύτερη περίπτωση, που ισχύει τις περισσότερες φορές, είναι μια παροδική ίωση, ενώ στη χειρότερη περίπτωση είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη. Επειδή οι ιώσεις και ο πυρετός είναι μια συχνή πραγματικότητα ειδικά το χειμώνα, ας δούμε τι συμβαίνει όταν έχουν πυρετό τα πιτσιρίκια μας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...