Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Θάλασσα και ασφάλεια για μωρά και μικρά παιδιά

Τα μωρά που περπατάνε και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ανήκουν στην πιο ευπαθή ομάδα όσον αφορά τα ατυχήματα στη θάλασσα. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία, με δεξιότητες που αλλάζουν συνεχώς και συχνά και οι ίδιοι οι γονείς μπορεί να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και την αυτονομία τους στο θαλασσινό μπάνιο. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι. Για την ασφάλεια των βρεφών 0-12 μηνών, διαβάστε εδώ.

Περισσότερα...

Τα πρώτα του δοντάκια

Τα πρώτα δόντια του μωρού ονομάζονται νεογιλοί και βγαίνουν σταδιακά από τον 6ο περίπου μήνα στα περισσότερα μωρά, αλλά οι ενοχλήσεις και τα ερεθισμένα ούλα είναι φαινόμενα που συχνά τα μωράκια εμφανίζουν από τον 4ο μόλις μήνα. Το μωράκι σας αρχίζει να έχει αυξημένη σιελόρροια και δείχνει αυξημένη επιθυμία να βάζει αντικείμενα στο στόμα του και να τα «δαγκώνει», κάνοντας στην ουσία μια προσπάθεια να ανακουφίσει τα ούλα του. Ίσως το δείτε να είναι ανήσυχο, ακόμα και τη νύχτα.

Περισσότερα...

Μπουσουλάει; Λάβετε τα μέτρα σας!

Το πιτσιρίκι σας υπάρχει περίπτωση να κάνει τις πρώτες απόπειρες για μπουσούλημα από τον 8ο κιόλας μήνα. Γενικά, από τη στιγμή που στέκεται στα τέσσερα, αρχίζει να ψάχνει τρόπους για αυτόνομη μετακίνηση και σύντομα θα τους βρει! Εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι, ώστε το σπίτι σας να διευκολύνει τις πρώτες του μετακινήσεις και ταυτόχρονα να είστε ήσυχοι ότι το μικρό σας θα είναι ασφαλές.

Περισσότερα...