Αρχική σελίδα ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Το δέρμα του μωρού δέχεται φθορά από το πρώτο καλοκαίρι

Νέες έρευνες δεν αφήνουν αμφισβήτηση για το ότι η ηλιακή ακτινοβολία αρχίζει να προκαλεί φθορά στο δέρμα από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι του μωρού σας. Δείτε πώς μπορείτε να το προστατέψετε.

Περισσότερα...

Ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα

Ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα είναι ο ερεθισμός  και συγκεκριμένα η φλεγμονή του δέρματος που προκαλείται από αλλεργική αιτιολογία. Είναι μια πολύ συχνή μορφή δερματίτιδας στην παιδική ηλικία.

Περισσότερα...

Σιρόπι με κουταλάκι - είναι σωστή η δοσολογία;

Δίνετε το σιρόπι στο παιδί με κουταλάκι του γλυκού από το συρτάρι της κουζίνας σας; Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακολουθείται η σωστή δοσολογία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Όταν μυρίζει η αναπνοή του παιδιού

Τις περισσότερες φορές, όταν υπάρχει δυσοσμία από το στόμα του παιδιού, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί αναπνέει από το στόμα και έτσι η στοματική κοιλότητα ξηραίνεται, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν αυτή τη  δυσάρεστη μυρωδιά.

Περισσότερα...

Πρόληψη της μέσης ωτίτιδας

Η ωτίτιδα είναι μόλυνση και φλεγμονή του αυτιού και συνήθως ο τύπος που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά είναι η μέση ωτίτιδα. Πώς μπορείτε να την προλάβετε… πριν σας επισκεφτεί;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...