ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Πώς να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τον πόνο της οδοντοφυίας

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσανασχετούν τα μωράκια την περίοδο που βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια. Τόσο το μωράκι, όσο και οι γονείς του περνούν δύσκολες στιγμές. Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας που πονάει;

Περισσότερα...

Χοληστερόλη σε παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς πιθανόν δεν σκέπτονται το τι μπορεί να κάνει η υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αυτής αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχουν στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ομοίως, τα ερευνητικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι  η καρδιαγγειακή νόσος έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ελέω της δραματικής αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, όλο και περισσότερα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο.

Περισσότερα...

Νυκτερινή ενούρηση - όταν "βρέχεται" τη νύχτα

Υπάρχουν πολλά παιδιά που "βρέχουν" το κρεβάτι τους τη νύχτα, ακόμη κι όταν έχουν μάθει να είναι στεγνά όλη την ημέρα. Είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί, απλώς χρειάζεται ψυχραιμία από τους γονείς και ενθάρρυνση στο παιδί. Επειδή τις περισσότερες φορές δεν οφείλεται σε κάποια νόσο, με κατάλληλη εκπαίδευση και αρκετή υπομονή, το φαινόμενο υποχωρεί.

Περισσότερα...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα βρέφη

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμφανίζεται και ταλαιπωρεί πολλά φυσιολογικά βρέφη. Τις περισσότερες περιπτώσεις, με αρκετή υπομονή, υποχωρεί μόνη της καθώς μεγαλώνει το μωρό. Διαβάστε, όμως, τι πρέπει να γνωρίζετε, πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε και πότε θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας.

Περισσότερα...

Οξεία διάρροια στα μωρά και τα παιδιά

Τα επεισόδια διάρροιας είναι συνηθισμένα στη βρεφική και παιδική ηλικία και τις περισσότερες φορές οφείλονται σε ιώσεις. Διαβάστε πώς μπορείτε να φροντίσετε το παιδί, πώς να αποφύγετε την αφυδάτωση και πότε πρέπει να ακολουθηθεί ειδική αγωγή.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...