ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Η αμυγδαλίτιδα στην παιδική ηλικία

Μια πολύ συχνή νόσος της παιδικής ηλικίας είναι η  αμυγδαλίτιδα. Διαβάστε τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται και πότε χρειάζεται πράγματι η αφαίρεση των αμυγδαλών.

 

Περισσότερα...

Παιδί και κρυολόγημα

Κρυολόγημα, γρίππη, ιώσεις, όλες είναι λέξεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ας δούμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το «κοινό κρυολόγημα» και την αντιμετώπιση του.

 

Περισσότερα...

Ο πυρετός στα μωρά και τα παιδιά

Συνήθως, ο πυρετός είναι το πρώτο σημάδι εμφάνισης ενός προβλήματος υγείας, που στην καλύτερη περίπτωση, που ισχύει τις περισσότερες φορές, είναι μια παροδική ίωση, ενώ στη χειρότερη περίπτωση είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη. Επειδή οι ιώσεις και ο πυρετός είναι μια συχνή πραγματικότητα ειδικά το χειμώνα, ας δούμε τι συμβαίνει όταν έχουν πυρετό τα πιτσιρίκια μας.

Περισσότερα...

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Περίπου στην ηλικία των 3 ετών που έχει ολοκληρωθεί η οδοντοφυία, τα μικρά παιδιά θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο. Συνήθως, μέχρι αυτή την ηλικία, οι συμβουλές για την οδοντοφυία είναι αρκετό να δίνονται από τον παιδίατρο.

Περισσότερα...

Πώς να επιλέξετε παιδίατρο για το μωρό σας

Με τον ερχομό του πρώτου σας μωρού, ανάμεσα σε όλες τις ετοιμασίες και τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας, θα πρέπει να επιλέξετε και τον παιδίατρο που θα παρακολουθεί το μωράκι σας. Πού πρέπει να απευθυνθείτε και ποιά είναι τα κριτήρια για να καταλήξετε σε μια λύση που θα σας αφήσει ήσυχους και ευχαριστημένους;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...