ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Φαρμακείο διακοπών για μαμάδες!

Ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές ή τις τσάντες σας για την κυριακάτικη καλοκαιρινή εκδρομή; Θα επισκεφτείτε μια όμορφη παραλία ή ένα καταπράσινο βουνό; Όπου κι αν πάτε, σίγουρα φροντίζετε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, που όταν κανείς έχει μωρά ή παιδιά, δεν είναι και λίγα. Στα απαραίτητα, λοιπόν, που κουβαλάει μια μαμά, ανήκει και ένα μικρό φαρμακείο για να αντιμετωπιστούν τυχόν απρόοπτα.

Περισσότερα...

Τα πρώτα του δοντάκια

Τα πρώτα δόντια του μωρού ονομάζονται νεογιλοί και βγαίνουν σταδιακά από τον 6ο περίπου μήνα στα περισσότερα μωρά, αλλά οι ενοχλήσεις και τα ερεθισμένα ούλα είναι φαινόμενα που συχνά τα μωράκια εμφανίζουν από τον 4ο μόλις μήνα. Το μωράκι σας αρχίζει να έχει αυξημένη σιελόρροια και δείχνει αυξημένη επιθυμία να βάζει αντικείμενα στο στόμα του και να τα «δαγκώνει», κάνοντας στην ουσία μια προσπάθεια να ανακουφίσει τα ούλα του. Ίσως το δείτε να είναι ανήσυχο, ακόμα και τη νύχτα.

Περισσότερα...

Πλύσιμο χεριών – η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Τα χέρια των παιδιών, όπως και των  μεγάλων, έρχονται καθημερινά σε επαφή με διάφορα μικρόβια που υπάρχουν σε αντικείμενα που πιάνουν, σε επιφάνειες, ζώα ή άλλους ανθρώπους. Τα χέρια είναι το κύριο μέσο με το οποίο μεταφέρονται τα παθογόνα μικρόβια και οι ιοί. Όταν τα μικρόβια, μέσω των χεριών, μεταφερθούν στο στόμα, στη μύτη, τα αυτιά και τα μάτια, τότε πλέον το να προσβληθεί ο οργανισμός είναι ζήτημα ωρών.

Περισσότερα...

Μπουσουλάει; Λάβετε τα μέτρα σας!

Το πιτσιρίκι σας υπάρχει περίπτωση να κάνει τις πρώτες απόπειρες για μπουσούλημα από τον 8ο κιόλας μήνα. Γενικά, από τη στιγμή που στέκεται στα τέσσερα, αρχίζει να ψάχνει τρόπους για αυτόνομη μετακίνηση και σύντομα θα τους βρει! Εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι, ώστε το σπίτι σας να διευκολύνει τις πρώτες του μετακινήσεις και ταυτόχρονα να είστε ήσυχοι ότι το μικρό σας θα είναι ασφαλές.

Περισσότερα...

Δεν θέλω να πάω στον παιδίατρο!

Το μικρούλι σας έχει αρχίσει να νιώθει φόβο όταν περνάτε την πόρτα του παιδιάτρου; Θυμάται το ενοχλητικό τσιμπιματάκι από το εμβόλιο πριν από ενάμιση μήνα και δεν έχει καμία διάθεση να το επαναλάβει; Πώς μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη στον παιδίατρο λιγότερο δυσάρεστη για όλους;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...