ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Ακμή των νεογνών

Μπορεί να έχετε ακούσει για την «τρυφερή» επιδερμίδα του βρέφους, αλλά πολλοί γονείς θα ξαφνιαστούν όταν το μωρό τους εμφανίσει κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο, κάτι που είναι αρκετά σύνηθες και ονομάζεται ακμή των νεογνών ή νεογνική ακμή.

Περισσότερα...

Γαστρεντερίτιδα στα παιδιά

Η γαστρεντερίτιδα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη για τα παιδιά, καθώς τα συμπτώματά της είναι εμετός ή διάρροια ή και τα δύο, ενώ μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό. Ωστόσο, σχεδόν κάθε παιδί στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας θα περάσει μια ίωση γαστρεντερίτιδας, η οποία θα κάνει τον κύκλο της ίωσης για 2-3 ημέρες και θα υποχωρήσει χωρίς άλλα προβλήματα.

Περισσότερα...

Ταξιδεύοντας με ένα παιδί με άσθμα

Το γεγονός ότι το παιδί σας έχει άσθμα, δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει από τις οικογενειακές διακοπές ή ακόμη και από το να το στείλετε σε διακοπές σε κατασκήνωση ή σε φίλους. Εφόσον κάνετε μια προσεκτική προετοιμασία και λάβετε ορισμένα μέτρα, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα έχετε απολαυστικές και ανέμελες διακοπές!

Περισσότερα...

Προβλήματα ύπνου στα παιδιά και τους εφήβους

Οι διαταραχές ύπνου στην παιδική ηλικία έχουν λιγότερο μελετηθεί απ’ ότι εκείνες των ενηλίκων.  Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής και ταξινόμησης. Οι δυσκολίες στην μελέτη των προβλημάτων ύπνου στην παιδική ηλικία προέρχονται από το γεγονός ότι οι γονείς και συχνά οι ειδικοί, τις θεωρούν μεταβατικές που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν.  Το ίδιο το παιδί δεν παραπονείται και δεν ζητάει βοήθεια και θα πρέπει να περιμένουμε την εφηβεία για να εκφραστούν τα υποκειμενικά ενοχλήματα.

Περισσότερα...

Ο βήχας του παιδιού

Ο βήχας είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στις αρρώστιες των παιδιών. Τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί ανησυχητικό σημάδι, αλλά οπωσδήποτε είναι αρκετά ενοχλητικός για ένα μικρό παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βήχας είναι ένα υγιές και σημαντικό αντανακλαστικό, που προστατεύει τις αναπνευστικές οδούς. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...