ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Σακχαρώδης Διαβήτης στην παιδική ηλικία

Ο διαβήτης τύπου Ι και τύπου ΙΙ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ολοένα σε πιο μικρές ηλικίες. Τι ακριβώς συμβαίνει και πώς αλλάζει η ζωή του μικρού πάσχοντα.

Περισσότερα...

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Πότε το άρρωστο παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι;

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους το παιδί σας θα αρρωστήσει κάποιες φορές και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Πότε θα πρέπει να μην το στείλετε στο σχολείο, αλλά να το κρατήσετε στο σπίτι;

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στο σχολείο = περισσότερες ιώσεις;

Η πρώτη φορά που θα πάει στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο είναι σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Ανάμεσα, όμως, στα παιχνίδια και τους νέους φίλους και τη δασκάλα, θα έρθει σε επαφή και με ιούς και μικρόβια, που θα το κάνουν να αρρωστήσει. Είναι αλήθεια ότι θα αρρωσταίνει συχνά την πρώτη χρονιά του σχολείου και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Περισσότερα...

Οι φίλοι είναι το «κλειδί» για τη φυσική δραστηριότητα

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι ένα βασικό ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία είναι η παχυσαρκία που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να κινούνται περισσότερο, να έχουν φυσική δραστηριότητα και στην καλύτερη περίπτωση να αθλούνται συστηματικά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...