ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για την πρόληψη πνευμονίας

Η ανοσοποίηση μέσω των εμβολιασμών, μεταξύ των οποίων το ετήσιο εμβόλιο γρίπης, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούν τα παιδιά από την πνευμονία, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Παιδιατρική Ένωση Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής (Pediatric Infectious Diseases Society).

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδιά από πνιγμό με αντικείμενο

Ένας από τους τρόπους που τα μωρά εξερευνούν τον κόσμο είναι χρησιμοποιώντας τα χέρια και το στόμα τους, όταν είναι πολύ μικρά. Φέρνοντας αντικείμενα κοντά στο στόμα τους, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος πνιγμού εάν το αντικείμενο φράξει την αναπνευστική οδό του παιδιού. Τι θα πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τον κίνδυνο;

Περισσότερα...

Η υγεία των οστών του παιδιού

Η υγεία των οστών στην παιδική ηλικία έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τώρα, όσο και για τη μετέπειτα ζωή τους. Στην παιδική ηλικία δομούνται τα υγιή οστά και υιοθετούνται οι σωστές συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής, ώστε να αποφευχθούν αργότερα προβλήματα, όπως κατάγματα και οστεοπόρωση.

Περισσότερα...

Ρινορραγία - πώς να αντιμετωπίσετε μια ματωμένη μύτη

Πολύ συχνό φαινόμενο σε παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών είναι η ρινορραγία, δηλαδή η αιμορραγία από τα δύο ρουθούνια της μύτης.

Περισσότερα...

Ποιούς αριθμούς πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση ανάγκης

Η ζωή με ένα παιδί είναι απρόβλεπτη και ίσως κάποια στιγμή βρεθείτε μαζί του σε μια επείγουσα κατάσταση, όπως κάποιο ατύχημα. Το πόσο καλά έχετε προετοιμαστεί από πριν, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του συμβάντος.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...