ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Πρώτες βοήθειες για τραυματισμό στο μάτι

Αμέσως μόλις συμβεί ο τραυματισμός στο μάτι, αναζητήστε ιατρική βοήθεια, κατά προτίμηση από οφθαλμίατρο. Ο τραυματισμός θα πρέπει να εξεταστεί αμέσως, ακόμη κι αν φαινομενικά είναι ελαφρύς, καθώς στα μάτια ο σοβαρός τραυματισμός δεν είναι πάντοτε εμφανής. Εάν καθυστερήσει η εξέταση από ιατρικό προσωπικό υπάρχει κίνδυνος το τραύμα να χειροτερέψει και να έχει ως αποτέλεσμα μόνιμες βλάβες.

Περισσότερα...

Το φαγητό «απ’ έξω» παχαίνει τα παιδιά

Φαγητά απ’ έξω, που τα παιδιά τρώνε είτε όταν βρίσκονται στο σχολείο, στη βόλτα ή σε φίλους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Κολικοί του μωρού

Οι κολικοί είναι ένα πασίγνωστο πρόβλημα στους πρώτους μήνες ζωής ενός μωρού. Το ταλαιπωρούν με έντονες ενοχλήσεις και συχνά οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν πολλά, εκτός από υπομονή. Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόβλημα αυτό και για το πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το βρέφος σας.

Περισσότερα...

Ξεδιψάστε τα παιδιά με γάλα

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster έρχεται να υποστηρίξει ότι το γάλα είναι πιο αποδοτικός τρόπος ενυδάτωσης για τα παιδιά, ακόμη και από το νερό.

Περισσότερα...

Ποιά μωρά κινδυνεύουν να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα;

Η εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τους παιδιάτρους και τους γονείς. Ορισμένα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα και αυτό έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ερευνητές τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...