ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Οφθαλμικός έλεγχος για μωρά και παιδιά

Τα μάτια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως κάθε κομμάτι που αφορά την υγεία των μωρών και των παιδιών. Η παρακολούθηση των ματιών και η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ξεκινά από πολύ νωρίς. Δείτε ποιοί είναι οι οφθαλμικοί έλεγχοι που πρέπει να κάνει το παιδί σας.

Περισσότερα...

Αντηλιακά προϊόντα - μύθοι και αλήθειες

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα αντηλιακά προϊόντα; Πώς μας προστατεύουν, πόσο τα χρειαζόμαστε και πώς πρέπει να τα επιλέξουμε; 

Περισσότερα...

3 Μύθοι για την υγιεινή των δοντιών

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της συστηματικής υγιεινής των δοντιών μας και έχουμε ακούσει πολλά για το πώς να φροντίζουμε τα δόντια μας και ποιοί είναι οι «εχθροί» τους. Οι ειδικοί, όμως, έρχονται για να ενημερώσουν και να μας επισημάνουν κάποιους μύθους σχετικά με την οδοντική υγιεινή, που αφορά τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και τους ενήλικες.

Περισσότερα...

Κινητό τηλέφωνο: Αθώο ή Ένοχο;

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα έχουν κυριολεκτικά εισβάλει στην ζωή μας.  Είναι γεγονός ότι διευκολύνουν την καθημερινότητά μας σε βαθμό που μπορούμε να πούμε ότι την έχουν αλλάξει, συχνά έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές, όμως από την έναρξη της χρήσης τους τίθενται συνεχώς ερωτηματικά για το ενδεχόμενο η χρήση και όχι απαραίτητα η κατάχρηση, να έχει βλαπτική επίδραση, ιδιαίτερα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Περισσότερα...

Ανίχνευση της βαρηκοΐας στα παιδιά

Η βαρηκοΐα αποτελεί τη συχνότερη συγγενή διαταραχή στην παιδική ηλικία, με επίπτωση σημαντικά μεγαλύτερη από άλλες γνωστές παθήσεις, όπως ο διαβήτης . Υπολογίζεται ότι 1-2 παιδιά στα 1000 γεννιέται με σοβαρή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα (πρακτικά κώφωση), ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των νεογνών με ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα μικρότερου βαθμού. Ο επιπολασμός της βαρηκοΐας είναι ακόμη μεγαλύτερος σε μεγαλύτερα παιδιά, καθώς πολλές επίκτητες αλλά και κληρονομικές βαρηκοΐες προστίθενται με την πάροδο του χρόνου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...