ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Ψείρες - πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ένα συχνό πρόβλημα στα μικρά παιδιά είναι η εμφάνιση της φθειρίασης του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή η προσβολή από ψείρες! Δείτε πώς μπορείτε να προλάβετε το φαινόμενο, να το περιορίσετε και να το αντιμετωπίσετε.

Περισσότερα...

Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού

Ο αυτισμός εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές και με διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας. Είναι μια διαταραχή που γίνεται αντιληπτή στα πρώτα χρόνια της ζωής, αλλά συνοδεύει τον άνθρωπο σε όλη τη ζωή του, επηρεάζοντας διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες.

Περισσότερα...

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού σε νερό

Πνιγμός ορίζεται ως η αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από εμβάπτιση ή βύθιση σε υγρό στοιχείο και βρίσκεται στην κορυφή των αιτιών θανάτων παιδιών που οφείλονται σε ατύχημα. Προφανώς το πρόβλημα παρουσιάζεται ενισχυμένο σε χώρες με μεγάλο μήκος ακτών όπως η πατρίδα μας.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υγεία και το ιατρικό ιστορικό του παιδιού σας

Από απλές περιστάσεις που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα μέχρι και επείγουσες καταστάσεις που δυστυχώς μπορεί να αντιμετωπίσετε, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε βασικά στοιχεία για την υγεία του παιδιού ή του μωρού σας και να μπορείτε να απαντήσετε απ’ έξω και άμεσα σε ορισμένες ερωτήσεις του ιατρικού προσωπικού. 

Περισσότερα...

Ναυτία στο αυτοκίνητο

Ορισμένα παιδιά αισθάνονται δυσάρεστα ή «ανακατεύονται», όπως λέμε, όταν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Πώς μπορείτε να προλάβετε τη ναυτία, να ανακουφίσετε τα πιτσιρίκια σας και να κάνετε ένα όμορφο ταξίδι;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...