ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Ποιό αντηλιακό να επιλέξω για το παιδί μου;

Η χρήση των αντηλιακών (φωτοπροστατευτικών) προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Κατά την επίσκεψή του ο καταναλωτής σε φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών, έρχεται αντιμέτωπος με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοεί, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζει προκειμένου να οδηγηθεί στη σωστή επιλογή του αντηλιακού. Φυσικά φίλτρα, χημικά φίλτρα, UVA, UVB, ευρέως φάσματος, SPF 25, 30, 45, γαλάκτωμα, κρέμα, λάδι, χαμηλή, μέτρια, υψηλή, …πολύ υψηλή προστασία, είναι μερικοί από αυτούς τους όρους και τα νούμερα.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει  περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά,  συχνά χωρίς επιτήρηση. Είναι επίσης εποχή διακοπών στο βουνό ή στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Η κατάθλιψη εμφανίζεται και στην προσχολική ηλικία

Η κατάθλιψη αποτελεί δυστυχώς διαταραχή διάθεσης που δεν αφορά μόνο ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Αν και για πολλές δεκαετίες οι αναπτυξιακοί ψυχολόγοι δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι ένα μικρό παιδί έχει ανεπτυγμένες τις γνωστικές ή συναισθηματικές λειτουργίες που απαιτούνται, ώστε να εμφανίσει κατάθλιψη, πλέον πολλά είναι τα ευρήματα για το αντίθετο.

Περισσότερα...

Τροφική δηλητηρίαση στα παιδιά

H τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένων τροφών, τόσο σε ενηλίκους όσο και παιδιά, δεν είναι όμως ένα τόσο συχνό πρόβλημα συγκριτικά με τις απλές ιογενείς γαστρεντερίτιδες οι οποίες προκαλούν παρόμοια συμπτώματα και μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα στο σχολικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Πόνοι εξαιτίας της ανάπτυξης

Το παιδί σας μεγαλώνει, ψηλώνει και αναπτύσσεται! Μέσα στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως εμφανιστούν ενοχλητικοί πόνοι στα πόδια του παιδιού, που συνοδεύουν τη διαδικασία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...