ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Μακροχρόνια χρήση συσκευών βιντεοπαιχνιδιών προκαλεί προβλήματα στις αρθρώσεις

Η μακροχρόνια χρήση των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών, όπως και των κινητών τηλεφώνων, επηρεάζει αρνητικά την υγεία των αρθρώσεων στα δάχτυλα και τον καρπό του χεριού. Στοιχεία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο EULAR 2011 στις 25 Μαΐου για τις επιδράσεις των συσκευών βιντεοπαιχνιδιών σε σχέση με τον πόνο που προκαλούν στα παιδιά στην περιοχή του δακτύλου και του καρπού.

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδικά μάτια από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία και ωφέλιμη καθώς βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Όμως υπερβολική έκθεση, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι, μπορεί να είναι βλαπτική για το δέρμα, τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περισσότερα...

Υπέρβαροι μπαμπάδες κάνουν παιδιά με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη

Οι περισσότερες έρευνες μέχρι τώρα συσχέτιζαν το βάρος και την κατάσταση της υγείας της μητέρας με το μωρό που γεννιέται. Στο Nature δημοσιεύτηκε η πρώτη έρευνα που αφορά στη διατροφή και το βάρος του πατέρα. 

Περισσότερα...

Η αμφισβήτηση της ασφάλειας των εμβολίων - οι επιπτώσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μια άποψη ενάντια στον εμβολιασμό των παιδιών, ακόμη και από γονείς. Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, σας παραθέτουμε ένα έγκυρο άρθρο από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής, κύριο Παναγιώτη Σπυρίδη, που μας παραχώρησε για το mamakid.gr ώστε να έχετε μια πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για το ζήτημα.

Περισσότερα...

Ασφάλεια στο τραπέζι σας

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την υγεία όλης της οικογένειας είναι η ασφάλεια στο φαγητό που καταναλώνεται, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση, φρέσκο και χωρίς μικρόβια που μπορεί να απειλήσουν την υγεία. Διαβάστε τι πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την προετοιμασία του φαγητού, για να σερβίρετε μόνο νόστιμο και καθαρό φαγητό!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...