ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Παιδική παχυσαρκία και η σχέση με τους γονείς

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία και η ανασφάλεια στη σχέση ενός 2-χρονου παιδιού με τους γονείς του να μοιάζουν άσχετα μεταξύ τους, αλλά νέα μελέτη συνδέει άμεσα τους δύο παράγοντες.

Περισσότερα...

Παχύσαρκα παιδιά - ο εύκολος στόχος για πειράγματα

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μεταξύ τους μπορεί να είναι πολύ σκληρά με τα πειράγματά τους. Συχνά περιθωριοποιούν όσα παιδιά διαφέρουν ή τους κολλούν ταμπέλες ή «παρατσούκλια». Ένας εύκολος στόχος είναι δυστυχώς τα παιδιά που έχουν παραπάνω κιλά από το κανονικό, δηλαδή τα εμφανώς υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά.

Περισσότερα...

Πιο δυνατά πόδια για όσους ενήλικες θήλασαν όταν ήταν μωρά!

Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη του θηλασμού για τα μωρά και τα παιδιά, όμως δεν υπήρχαν αρκετές έρευνες που να μελετούν τη θετική επίδραση του θηλασμού στην ενήλικη ζωή.

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους, απέδειξε ότι οι ενήλικες που είχαν θηλάσει αποκλειστικά, είχαν πολύ δυνατότερους μύες στα πόδια από όσους δεν είχαν θηλάσει ως μωρά. Μάλιστα, όσο περισσότερο είχε διαρκέσει η περίοδος θηλασμού, τόσο πιο μεγάλη ήταν η δύναμη των ποδιών τους.

Το πεδίο αυτό δεν είχε ερευνηθεί ως τώρα και έτσι η λίστα για τα μακροπρόθεσμα οφέλη του θηλασμού στον οργανισμό γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2011 

Η παιδική παχυσαρκία «ένοχη» και για υπνική άπνοια

Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ ανησυχητικά. Ολοένα και περισσότερες έρευνες τη συνδέουν με πολλά ζητήματα υγείας, ακόμα και με διαταραχές στον ύπνο.

Περισσότερα...

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...