Αρχική σελίδα Βιβλίο

Βιβλίο

Βιβλία για τη Μουσική

Επιλέξαμε, διαβάσαμε και σας προτείνουμε πέντε βιβλία που θα ξεδιπλώσουν στους μικρούς αναγνώστες κάθε ηλικίας τον κόσμο της μουσικής και θα του γνωρίσουν τα μυστικά και τη μαγεία του διασκεδάζοντας!  Και σας χαρίζουμε ένα από αυτά!

 

Περισσότερα...

Βιβλία που μιλούν για το Σχολείο

Βρήκαμε και σας προτείνουμε τέσσερα χαρούμενα και πολύχρωμα βιβλία που θα βάλουν εσάς και το πιτσιρίκι σας ευχάριστα και διασκεδαστικά στο κλίμα του σχολείου που ξεκινάει!

Περισσότερα...

Βιβλία για δώρα

Σκέφτεστε τι δώρο να πάρετε στο παιδί, το βαφτιστήρι ή το ανιψάκι σας και διαπιστώνετε ότι έχει συλλογή από όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν στο κατάστημα παιχνιδιών και δεν σας αφήνει καμία επιλογή; Ανησυχείτε ότι υπάρχει κίνδυνος να του χαρίσετε ξανά το ίδιο αρκουδάκι ή gadget που βλέπετε να υπάρχει σε όλα τα παιδικά δωμάτια;

Τι προτείνουμε; Να απομακρύνετε για λίγο τη σκέψη σας από το παιχνίδι. Τι θα λέγατε αυτή τη φορά να του χαρίσετε ένα ενδιαφέρον βιβλίο; Τώρα πια τα παιδικά βιβλία εύκολα  κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Ίσως δεν το γνωρίζετε ακόμη, ιδιαίτερα εάν δεν έχετε παιδιά, αλλά στη διάθεση των παιδιών υπάρχουν υφασμάτινα βιβλία, βιβλία με τρισδιάστατες εικόνες, με παραθυράκια, βιβλία-παιχνίδια, βιβλία-εργαστήρια, βιβλία-κατασκευές, βιβλία με μαγνητάκια, βιβλία με τους αγαπημένους τους ήρωες και βιβλία με διάφορα εντυπωσιακά εφέ, όπως μουσική και φωτάκια. Το πιτσιρίκι σας, λοιπόν, σίγουρα θα ενθουσιαστεί όταν του χαρίσετε ένα βιβλίο στα γούστα του και φυσικά, ανάλογα με την ηλικία του.

Θα εκπλαγείτε αν σας πούμε ότι μπορείτε να χαρίσετε βιβλία ακόμη και στα νεογέννητα; Υπάρχουν ασφαλή υφασμάτινα βιβλιαράκια με όμορφες εικόνες και διάφορες υφές, για να αρχίσουν ακόμη και τα μωράκια να εξοικειώνονται οπτικά, αλλά και με την αφή, με την ιδέα ενός βιβλίου! Τα μωράκια θα χαρούν πολύ τα βιβλιαράκια με μουσική και φωτάκια, που θα τους γυρνάτε εσείς τις σελίδες, φυσικά! Ο τρισδιάστατες εικόνες που ξεπετάγονται από πολλά βιβλία θα αφήσουν τους μικρούς μπόμπιρες με το στόμα ανοιχτό και τα βιβλία που είναι από χοντρό χαρτόνι δεν θα δυσκολέψουν πολύ το μωρό που έχει μάθει να κάθεται (περίπου στους 7 μήνες) να μάθει σιγά-σιγά να τα ξεφυλλίζει. Αυτά τα βιβλία με χοντρό χαρτόνι θα είναι ένας πολύ καλός (και ανθεκτικός) σύντροφος του παιδιού, για αρκετό καιρό. Τα μικρά τους χεράκια θα τα ξεφυλλίζουν μέχρι και 3-4 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία, μπορείτε να τους διαβάζετε τα βιβλία που η ιστοριούλα τους μπορεί να είναι μία ή δύο σειρούλες σε κάθε σελίδα, αλλά έτσι μπορούν να την παρακολουθήσουν καλύτερα. Το πιο πιθανό είναι, όταν τους αρέσει, να σας ζητάνε να διαβάσετε το ίδιο βιβλίο πολλές συνεχόμενες φορές, κάτι που συνηθίζουν πολύ σε αυτή την ηλικία. Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι την έμαθαν απ’ έξω και σας διορθώνουν κάθε φορά που ξεχνάτε μια λέξη ή κάνετε κάποιο λάθος!

Φροντίστε, ακόμα, τα βιβλιαράκια να έχουν παραθυράκια ή μαγνητάκια, ώστε να μπορεί το παιδάκι να παίξει μόνο του, ακόμα και χωρίς τη βοήθειά σας. Διαβάστε του, περιγράψτε του τι βλέπετε και ενθαρρύνετέ το να περιγράφει κι εκείνο. Θα δείτε σιγά σιγά ότι το λεξιλόγιο του μικρού σας θα πλουτίζει και ότι θα βοηθηθεί πολύ στην ανάπτυξη του λόγου. Και αυτό γίνεται με ένα βιβλίο, που πιο πολύ θα θυμίζει παιχνίδι! Θα είναι ένα παιχνίδι, που θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρώνεται και να ηρεμεί ανάμεσα από τα πιο δραστήρια παιχνίδια και θα είναι από τους πιο καλούς συμμάχους της σωστής του πνευματικής ανάπτυξης.

Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού, θα κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση τα βιβλία με εντυπωσιακές φωτογραφίες και φανταστικές τρισδιάστατες εικόνες. Μην ξεχνάτε ότι θα έχουν και το κίνητρο πια να διαβάσουν μόνα τους. Όσο για βιβλία που προσφέρουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, η αγορά προσφέρει τεράστια ποικιλία, με τον πιο άμεσο και παιχνιδιάρικο τρόπο, που το παιδί θα μαθαίνει μέσα από τη διασκέδαση.

 Επισκεφτείτε, λοιπόν, ένα καλό και ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, ξεφυλλίστε οι ίδιοι τα παιδικά βιβλία και διαλέξτε ποιο θα χαρίσετε στους μικρούς μπόμπιρες. Και  μην ξεχνάτε τα γούστα τους, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πειρατές, κάστρα, ιππότες, πριγκίπισσες, νεράιδες, ζωάκια, γνωστούς ήρωες από παιδικές σειρές ή ταινίες και πολλά άλλα θέματα. Εσείς θα βοηθήσετε τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και οι μικροί αναγνώστες, με όλα τα …κολπάκια των βιβλίων, δεν θα τα αφήνουν από τα χέρια τους!