Αρχική σελίδα Νεογέννητο

Νεογέννητο

Η προσωπικότητα του βρέφους

Παλιότερα πιστεύαμε ότι το βρέφος είναι ένα παθητικό όν αποκλεισμένο από τον κόσμο λόγω της ανικανότητάς του να αντιληφθεί, και εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις φροντίδες που του παρείχε η μητέρα. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι από τη γέννησή τους τα βρέφη έχουν ανεπτυγμένες όλες τις αισθήσεις και αντιδρούν στα ερεθίσματα που προέρχονται από το περιβάλλον τους.

Περισσότερα...

Στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό

Παλιότερα ήταν αυτονόητο να κοιμούνται η νέα μητέρα μαζί με το μωρό στο κρεβάτι ή ακόμα και δύο αδερφάκια μαζί. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, υπήρξαν σοβαρές προειδοποιήσεις για το πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε μαζί με το νεογέννητο μωρό σας. Νέο ρεύμα, που προωθεί τον θηλασμό, ενθαρρύνει ξανά να φέρετε το μωράκι σας στο κρεβάτι μαζί σας. 

Περισσότερα...

Οι ικανότητες του εμβρύου

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης οι μελλοντικοί γονείς αναρωτιούνται πώς θα είναι αυτό το παιδί που θα γεννηθεί και πώς οι ίδιοι θα μάθουν να είναι καλοί γονείς. Μια μεγάλη περίοδος προσαρμογής τους περιμένει, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακαλύψουν την προσωπικότητα του παιδιού που θα γεννηθεί. Η αμοιβαία προσαρμογή μπορεί να αρχίσει ήδη από την ενδομήτρια ζωή γιατί το έμβρυο είναι προικισμένο με εκπληκτικές ικανότητες που το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν ένα «πρόσωπο».

Περισσότερα...

Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Είτε περιμένετε το μωράκι σας, είτε έχει γεννήσει μια φίλη σας, αναρωτιέστε συχνά τι παιχνιδάκια μπορεί να χρειαστεί ένα μωράκι τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, που θα μπορούσαν να είναι και ένα όμορφο δώρο. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα χρησιμεύσουν στο βρέφος από πολύ νωρίς!

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Θηλασμός

Στον ιστότοπό μας θα βρείτε πολλά άρθρα σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος και με τις επιστημονικές ανακαλύψεις που τεκμηριώνουν τη σοφία της φύσης και γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο διατροφής του παιδιού σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εφόσον ανήκει στην ενότητα «Νεογέννητο» που είναι ένας μικρός οδηγός για τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας, θα βρείτε απλές συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν το πρακτικό μέρος του θηλασμού κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού σας.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Τάισμα με Μπιμπερό

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα να θηλάσετε το μωράκι σας, θα τραφεί με «ξένο γάλα» με το μπιμπερό. Το πλεονέκτημα στη μέθοδο αυτή είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει στο τάισμα και ο πατέρας ή κάποιος άλλος που φροντίζει το μωρό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...