Αρχική σελίδα Νεογέννητο

Νεογέννητο

Νεογέννητο και Αποστείρωση

Η αποστείρωση είναι μια συνιστώμενη πρακτική για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους. Επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο, η αποστείρωση προστατεύει το βρέφος από το μικροβιακό φορτίο του νερού ή των αντικειμένων, που θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερα...

Ο Ύπνος του Νεογέννητου

Ο ύπνος είναι μία από τις λίγες, αλλά βασικές ανάγκες ενός νεογέννητου. Το νεογέννητο μωράκι είναι ιδιαίτερα νωθρό τις πρώτες 2-3 ημέρες και τον ύπνο του τον διακόπτει μόνο για το τάισμα. Όταν θα γυρίσετε στο σπίτι μετά το μαιευτήριο, ο ύπνος θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πρόγραμμα του μωρού σας. Κατά μέσο όρο, τα βρέφη κοιμούνται 16 ώρες το 24ωρο και διακόπτουν τον ύπνο για να τα ταΐσετε και να τα αλλάξετε, περίπου κάθε 2 ή 3 ώρες.

Περισσότερα...

Το Μπάνιο του Νεογέννητου

Το πρώτο μπάνιο του νεογέννητου μωρού μπορεί να σας φοβίζει, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση όσο το μωράκι είναι μικρό και ελαφρύ. Γενικά, είναι μια διαδικασία που ειδικά τις πρώτες εβδομάδες διαρκεί πολύ λίγο, καθώς το μωράκι έχει λίγα ή καθόλου μαλλάκια και μικρό σωματάκι. Επίσης, στην ηλικία αυτή δεν αποτελεί ψυχαγωγία το μπάνιο, ούτε μπορεί το μικρό μωράκι να παίξει με παιχνιδάκια στο νερό. Για τέτοιες εμπειρίες θα πρέπει να περιμένετε λίγους μήνες.

Περισσότερα...

Αλλαγή πάνας και Νεογέννητο

Στη φροντίδα του νεογέννητου μωρού σας, συμπεριλαμβάνεται και το καθάρισμα και η αλλαγή της πάνας του. Συχνά η ιδέα της αλλαγής της πάνας δημιουργεί συναισθήματα αμηχανίας και καμιά φορά αγωνίας στους μελλοντικούς γονείς, αλλά μόλις επαναλάβετε μερικές φορές τη διαδικασία, θα δείτε ότι σύντομα θα την πραγματοποιείτε με μεγάλη δεξιοτεχνία!

Περισσότερα...

Τα Ρουχαλάκια του Νεογέννητου

Ήρθε η στιγμή που έχετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας και θα μπορείτε να του φορέσετε όλα τα χαριτωμένα ρουχαλάκια βλέπατε ως τώρα στα καταστήματα. Ποιές, όμως, είναι οι πραγματικές ανάγκες του μωρού σας, εκτός από το ότι θέλετε πάντα να είναι όμορφο και περιποιημένο;

Περισσότερα...

Το Βρεφικό Δωμάτιο

Οι περισσότεροι γονείς ετοιμάζουν με ιδιαίτερα τρυφερά συναισθήματα το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μωρό τους, λίγους μήνες πριν αυτό γεννηθεί. Θέλουν να είναι όλα τέλεια και ο μικρός πρίγκιπας ή η μικρή πριγκίπισσα να νιώθει όμορφα στο βασίλειό της. Εάν, όμως, πρόκειται για το πρώτο σας μωράκι, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα, που θα σας οδηγήσουν να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες του μωρού και τις δικές σας, όσον αφορά τη φροντίδα του, και να μην επεκταθείτε σε δαπανηρές αγορές για αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...