Νεογέννητο

Ποιά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για να χαρίσετε σε ένα νεογέννητο;

Είτε περιμένετε το μωράκι σας, είτε έχει γεννήσει μια φίλη σας, αναρωτιέστε συχνά τι παιχνιδάκια μπορεί να χρειαστεί ένα μωράκι τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, που θα μπορούσαν να είναι και ένα όμορφο δώρο. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα χρησιμεύσουν στο βρέφος από πολύ νωρίς!

Περισσότερα...

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα βρέφη

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμφανίζεται και ταλαιπωρεί πολλά φυσιολογικά βρέφη. Τις περισσότερες περιπτώσεις, με αρκετή υπομονή, υποχωρεί μόνη της καθώς μεγαλώνει το μωρό. Διαβάστε, όμως, τι πρέπει να γνωρίζετε, πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε και πότε θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας.

Περισσότερα...

Πλαστικά σε μπιμπερό και δοχεία τροφίμων - είναι ασφαλή;

Όπως με καθετί, όταν γινόμαστε γονείς αρχίζουμε να ανησυχούμε περισσότερο, θέλοντας να προστατέψουμε το μωρό ή το παιδί μας από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία του. Έτσι, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, είναι το πόσο ασφαλή είναι τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το φαγητό του μωρού και έρχονται σε επαφή με τις τροφές του.

Περισσότερα...

Τα αντανακλαστικά του νεογέννητου

Παρότι μικροσκοπικά και αδύναμα, τα νεογέννητα έχουν έρθει στη ζωή εξοπλισμένα με έναν αριθμό αντανακλαστικών που τα βοηθούν στην επιβίωσή τους και στην κατάλληλη απόκρισή τους στα διάφορα ερεθίσματα.

Περισσότερα...

Νεογέννητο και Αποστείρωση

Η αποστείρωση είναι μια συνιστώμενη πρακτική για τους πρώτους μήνες ζωής του βρέφους. Επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο, η αποστείρωση προστατεύει το βρέφος από το μικροβιακό φορτίο του νερού ή των αντικειμένων, που θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...