Νεογέννητο

Βρεφικό μασάζ - πώς να το κάνετε

Το μασάζ στα βρέφη μπορεί να είναι μια νέα τάση στον αναπτυγμένο κόσμο, όμως πολλοί πολιτισμοί το εξασκούσαν εδώ και αιώνες, αναγνωρίζοντας και βιώνοντας τις θετικές του επιδράσεις.

Περισσότερα...

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Οι εκφράσεις προσώπου του μωρού ξεκινούν από τη μήτρα

Τα έμβρυα αναπτύσσουν πολλές κινήσεις προσώπου, που αργότερα μετά τη γέννηση συνοδεύουν το κλάμα και το γέλιο τους. Οι ερευνητές για πρώτη φορά παρατήρησαν με λεπτομέρεια τις εκφράσεις του προσώπου εμβρύων στη μήτρα και κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Ειδικά βρεφικά γάλατα

Έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία γάλακτος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης όλων των βρεφών. Πρόκειται για προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «ειδικά γάλατα» και που απευθύνονται σε βρέφη με συγκεκριμένα προβλήματα, από απλούς κολικούς ή δυσκοιλιότητα, έως ειδικά γάλατα για βρέφη με ιδιαίτερα σοβαρές παθήσεις, όπως η γαλακτοζαιμία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...