Αρχική σελίδα Νέα Νεότερα

Νεότερα

"Καλωσήρθες, αδερφάκι" από τις Εκδόσεις Gema

Ένα καινούριο μωρό καταφθάνει! Όταν η οικογένεια μεγαλώνει, γονείς και παιδιά καλούνται να βρουν νέες ισορροπίες. Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτότοκο ν’ αντιμετωπίσει την αλλαγή με ηρεμία και χαρά; Μετά τη γέννηση, πώς θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις δύο ή και περισσότερων παιδιών διαφορετικής ηλικίας; Κι ακόμα, ποια τεχνάσματα μπορούν να ωφελήσουν την κατανόηση μεταξύ αδελφών στην παιδική ηλικία; Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο της Giorgia Cozzaμε τίτλο "Καλωσήρθες, αδερφάκι" και υπότιτλο "Πώς θα υποδεχτείτε το νεογέννητο και πώς θα βοηθήσετε τις σχέσεις των αδερφών".

Περισσότερα...

Απόκριες στο Μουσείο Πειραμάτων

Αυτές τις απόκριες τα πολύχρωμα μπαλόνια, οι σερπαντίνες κι ο χαρτοπόλεμος αλλάζουν χρήση και στα χέρια των παιδιών γίνονται υλικά για πειράματα! Ο στατικός ηλεκτρισμός, οι χημικές αντιδράσεις, η δύναμη του αέρα και άλλα πειράματα φυσικής και χημείας κάνουν αξέχαστες τις Κυριακές της αποκριάς!

Περισσότερα...

«Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» - ομιλία με θέμα τη δυσλεξία

Ομιλία με τίτλο «Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» θα διεξαχθεί στο επιστημονικό κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με θέμα τη δυσλεξία και απευθυνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών σχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Με επιτυχία και χαμόγελα η "Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης" στο Αβάκειο-Παιδικο Στέκι

"Ας είναι κάθε μέρα, μέρα αγάπης και αλληλεγγύης" ήταν η ευχή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, όπου στο Αβάκειο - Παιδικό Στέκι πραγματοποιηθηκε η Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης σε συνεργασια με κοινωφελείς φορείς, αφιερώνοντας την παρασταση "Πρίγκιπας και Φτωχός" στην ευαισθητοποίηση όλων, σε πρακτική βοηθεια όσων έχουν ανάγκη μέσω εσόδων της παράστασης, σε ένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης, με πολλά παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία.

Περισσότερα...

«Οι δρόμοι της μάσκας» - Εργαστήριο κεραμεικής για παιδιά

Ένα ενδιαφέρον εργαστήρι με θέμα τις μάσκες θα πραγματοποιηθεί σε 2 συναντήσεις στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής για παιδιά 6-13 χρονών. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν από πηλό τις δικές τους, ιδιαίτερες μάσκες, τις οποίες θα διακοσμήσουν συνδυάζοντας τον πηλό με διαφορετικά υλικά, όπως κλωστές, χαρτόνια, υφάσματα και ξύλα. Τέλος θα τις χρησιμοποιήσουν σ’ ένα ταξίδι μεταμόρφωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Περισσότερα...

Εργαστήρια για παιδιά στον Πολυχώρο Hello Kids

O Πολυχώρος Hello Kids διοργανώνει δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με όμορφες νέες τεχνικές και υλικά με επίκαιρα και αποκριάτικα θέματα για τα Σάββατα Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...