Αρχική σελίδα Νέα Νεότερα

Νεότερα

"Η χαρά των συναισθημάτων" στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής διοργανώνει Κινησιολογικό – Εκφραστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με πηγή έμπνευσης τα συναισθήματα και όχημα τον πηλό!

 

Περισσότερα...

«Mία βόλτα στο φεγγάρι» η νέα παράσταση για παιδιά στο Ψηφιακό Πλανητάριο

Τρία νεαρά μυγάκια τρυπώνουν στα «σύνεργα» των ανθρώπων της ΝΑΣΑ, μπαίνουν στο Διαστημόπλοιο,  εκτοξεύονται… και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Η παιδική παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, στο έτος 1969, όταν η αποστολή του Απόλλων 11 έφτανε εκεί που κανένας κάτοικος της Γης δεν είχε πάει: στο Φεγγάρι!

Περισσότερα...

"Καλωσήρθες, αδερφάκι" από τις Εκδόσεις Gema

Ένα καινούριο μωρό καταφθάνει! Όταν η οικογένεια μεγαλώνει, γονείς και παιδιά καλούνται να βρουν νέες ισορροπίες. Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτότοκο ν’ αντιμετωπίσει την αλλαγή με ηρεμία και χαρά; Μετά τη γέννηση, πώς θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις δύο ή και περισσότερων παιδιών διαφορετικής ηλικίας; Κι ακόμα, ποια τεχνάσματα μπορούν να ωφελήσουν την κατανόηση μεταξύ αδελφών στην παιδική ηλικία; Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο βιβλίο της Giorgia Cozzaμε τίτλο "Καλωσήρθες, αδερφάκι" και υπότιτλο "Πώς θα υποδεχτείτε το νεογέννητο και πώς θα βοηθήσετε τις σχέσεις των αδερφών".

Περισσότερα...

Απόκριες στο Μουσείο Πειραμάτων

Αυτές τις απόκριες τα πολύχρωμα μπαλόνια, οι σερπαντίνες κι ο χαρτοπόλεμος αλλάζουν χρήση και στα χέρια των παιδιών γίνονται υλικά για πειράματα! Ο στατικός ηλεκτρισμός, οι χημικές αντιδράσεις, η δύναμη του αέρα και άλλα πειράματα φυσικής και χημείας κάνουν αξέχαστες τις Κυριακές της αποκριάς!

Περισσότερα...

«Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» - ομιλία με θέμα τη δυσλεξία

Ομιλία με τίτλο «Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» θα διεξαχθεί στο επιστημονικό κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με θέμα τη δυσλεξία και απευθυνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών σχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Με επιτυχία και χαμόγελα η "Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης" στο Αβάκειο-Παιδικο Στέκι

"Ας είναι κάθε μέρα, μέρα αγάπης και αλληλεγγύης" ήταν η ευχή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, όπου στο Αβάκειο - Παιδικό Στέκι πραγματοποιηθηκε η Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης σε συνεργασια με κοινωφελείς φορείς, αφιερώνοντας την παρασταση "Πρίγκιπας και Φτωχός" στην ευαισθητοποίηση όλων, σε πρακτική βοηθεια όσων έχουν ανάγκη μέσω εσόδων της παράστασης, σε ένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης, με πολλά παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...