Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Ύπνος και προβλήματα με το νήπιό σας

Ο ύπνος του νηπίου
Το νήπιο μπορεί πια και περπατά, τρέχει, μιλάει και εξελίσσεται σε μία μικρογραφία ενήλικα. Πιθανότατα τη νύχτα κοιμάται συνεχόμενα 8 ώρες τουλάχιστον, ενώ εξακολουθεί να χρειάζεται έναν υπνάκο το μεσημέρι και να συμπληρώνει έως και 10-12 ώρες ύπνου το 24ωρο. Τα νυχτερινά ξυπνήματα για τάισμα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και το μικρό έχει πλήρως προσαρμοστεί στον κύκλο μέρας-νύχτας των μεγάλων.

Περισσότερα...

Πετάξτε τις πάνες!

Η κατάκτηση του μικρού σας να ανεξαρτητοποιηθεί από τις πάνες και να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή του. Είναι μεγάλο βήμα για την αυτονομία του, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Περισσότερα...

Εκπαίδευση για την τουαλέτα – τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Ανάμεσα στην ηλικία των 2,5 έως 3,5 ετών το παιδί, αλλά και οι γονείς, ζουν μια σημαντική κατάκτηση, την εκπαίδευση για την τουαλέτα και την κατάργηση της πάνας. Εκτός, όμως, από το ότι καταργούμε την πάνα και την αλλαξιέρα, ότι βάζουμε στη ζωή μας το γιογιό και τα καινούρια υφασμάτινα βρακάκια και ότι το παιδί μας ειδοποιεί πότε θέλει τουαλέτα, τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό το αναπτυξιακό βήμα;

Περισσότερα...

Δεν θέλω να πάω στον παιδίατρο!

Το μικρούλι σας έχει αρχίσει να νιώθει φόβο όταν περνάτε την πόρτα του παιδιάτρου; Θυμάται το ενοχλητικό τσιμπιματάκι από το εμβόλιο πριν από ενάμιση μήνα και δεν έχει καμία διάθεση να το επαναλάβει; Πώς μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη στον παιδίατρο λιγότερο δυσάρεστη για όλους;

Περισσότερα...

Ο μικρός σας ακροβάτης!

Η ηλικία 2-4 ετών, έχει χαρακτηριστεί ως η «ηλικία του ακροβάτη» και όχι άδικα. Τα πιτσιρίκα αυτής της ηλικίας, έχοντας κατακτήσει τη βάδιση, αρχίζουν να τελειοποιούν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τρομοκρατώντας συχνά τους γονείς με τα… ακροβατικά τους!

Περισσότερα...

Εγωιστής ετών… τριών

«Μα εγώ θέλω να πάμε!». Άδικα προσπαθείτε να εξηγήσετε στο τρίχρονο μικρό σας ότι έξω βρέχει καταρρακτωδώς και δεν μπορείτε να πάτε στην παιδική χαρά. «Μα εγώ το θέλω! Θέλω να σταματήσει να βρέχει!», ίσως σας πει. Πράγματι, το μικρό σας έχει κατακλυστεί από την επιθυμία, από το έντονο συναίσθημά του και πιστεύει πως όλο το σύμπαν πρέπει να φροντίσει να το ικανοποιήσει. Το μικρό σας πιστεύει πως είναι το κέντρο του κόσμου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...