Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Πώς να σταματήσει το πιπίλισμα του δαχτύλου

Πολλά μικρά παιδιά συνηθίζουν να πιπιλούν το δάχτυλό τους αντί για πιπίλα ή όταν αυτή δεν είναι διαθέσιμη. Όταν το παιδί αρχίζει να μεγαλώνει, αυτό είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να σταματήσει. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Περισσότερα...

Κρίσεις θυμού στα αγόρια

Είναι οι κρίσεις θυμού πιο έντονες στα δίχρονα αγόρια και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τις διαχειριστούν; Γιατί οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα αγόρια θέλουν περισσότερη συμπαράσταση όταν βιώνουν συναισθήματα θυμού και φόβου;

Περισσότερα...

Ποιά μωρά κινδυνεύουν να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα;

Η εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τους παιδιάτρους και τους γονείς. Ορισμένα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα και αυτό έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ερευνητές τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Τροφές που μπορεί να φάει μόνο του το μωρό σας

Το μωράκι σας μεγαλώνει, αρχίζει να τρώει στερεές τροφές, που σημαίνει τις κρέμες του πέρα από το γάλα και μπαίνει στις γεύσεις και τις τροφές των «μεγάλων». Πριν μεγαλώσει πολύ, ώστε να τρώει μόνο του με το κουτάλι, υπάρχει ένα χαριτωμένο ενδιάμεσο στάδιο, όπου το μωρό αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χεράκια του, περίπου στον 8ομήνα, για να φάει ορισμένες τροφές.

Περισσότερα...

Το "δύσκολο" παιδί

Αν και κάθε παιδί είναι μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα, θα μπορούσε κανείς να κάνει πρόχειρα μια γενική κατηγοριοποίηση και να μιλήσει για εύκολα ή δύσκολα παιδιά. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι μια «ταμπέλα», ούτε αξιολογεί τα παιδιά, απλώς περιγράφει μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που συναντά κανείς σε μια ομάδα παιδιών. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα "δύσκολο" παιδί;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...