Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Ανίχνευση της βαρηκοΐας στα παιδιά

Η βαρηκοΐα αποτελεί τη συχνότερη συγγενή διαταραχή στην παιδική ηλικία, με επίπτωση σημαντικά μεγαλύτερη από άλλες γνωστές παθήσεις, όπως ο διαβήτης . Υπολογίζεται ότι 1-2 παιδιά στα 1000 γεννιέται με σοβαρή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα (πρακτικά κώφωση), ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των νεογνών με ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα μικρότερου βαθμού. Ο επιπολασμός της βαρηκοΐας είναι ακόμη μεγαλύτερος σε μεγαλύτερα παιδιά, καθώς πολλές επίκτητες αλλά και κληρονομικές βαρηκοΐες προστίθενται με την πάροδο του χρόνου.

Περισσότερα...

Ψείρες - πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ένα συχνό πρόβλημα στα μικρά παιδιά είναι η εμφάνιση της φθειρίασης του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή η προσβολή από ψείρες! Δείτε πώς μπορείτε να προλάβετε το φαινόμενο, να το περιορίσετε και να το αντιμετωπίσετε.

Περισσότερα...

Μιλώντας στα παιδιά για τα χρήματα - 5 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Το ζήτημα των χρημάτων είναι πάντα ένα από αυτά που προβληματίζουν τους γονείς, οι οποίοι δεν είναι βέβαιοι τι μπορεί να καταλάβει ένα παιδί μικρής ηλικίας. Πολλές φορές είναι ένα θέμα που κάνει και τους ίδιους τους ενήλικες να νιώθουν άβολα, οπότε ο χειρισμός είναι ακόμη πιο δύσκολος.  Σε μια εποχή που το χρήμα καθορίζει κατά πολύ τις ζωές όλων, αλλά χαρακτηρίζεται επίσης από οικονομική κρίση και ανακατατάξεις, υπάρχουν 5 σημεία που θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας όταν μιλήσετε στο παιδί σας για τα χρήματα.

Περισσότερα...

Κρίσεις θυμού

Τι γίνεται όταν ο θυμός του παιδιού σας έρχεται σαν μια... καταιγίδα που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της; Πώς αντιμετωπίζεται ένα θυμωμένο πιτσιρίκι, που αδυνατεί να ελέγξει το θυμό του;

Περισσότερα...

Μαμά, θέλω πάλι γλυκάκι!

Τι γίνεται όταν έχετε ένα πιτσιρίκι που… λατρεύει τα γλυκά; Ακόμη κι αν δεν έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια παχυσαρκίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλετε κάποια όρια στην κατανάλωση των γλυκών και της ζάχαρης στην κρίσιμη αυτή ηλικία.

Περισσότερα...

Πώς θα δείξω στο παιδί μου ότι το αγαπώ;

Ακούγεται παράξενη ερώτηση, αλλά έχει προβληματίσει αρκετούς γονείς, πώς θα δείξουν στο παιδί τους ότι το αγαπούν και ακόμη περισσότερο, πώς το παιδί τους θα το νιώσει και θα το καταλάβει. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...